Deputatul UDMR Hunor Kelemen a declarat, ieri, dupa intalnirea cu presedintele, la Palatul Cotroceni, ca primul pas pentru depasirea conflictului politic actual ar fi aprobarea motiunii de cenzura a democratilor, dar formatiunea pe care o reprezinta nu o va sustine, fiind in Guvern.
In ceea ce priveste formula de guvernare propusa de presedinte si anume PD, PNL si PLD, Hunor Kelemen a spus ca aceasta nu ar beneficia de sustinerea unei majoritati parlamentare, decat cautand o colaborare cu PSD, PC, PRM sau UDMR. 'Cheia problemei de a rezolva problema actuala nu este la UDMR', a mai spus deputatul. 'Nu spunem ca o astfel de solutie (propusa de presedinte - n.r.), daca depasim primul pas, nu poate fi sustinuta de UDMR, dar deocamdata, e prematur sa discutam de aceasta formula, atata timp cat exista un Guvern, exista o coalitie si exista in Parlament, pana acum, pe proiectele importante, o sustinere a Guvernului', a precizat deputatul UDMR. El a spus ca, daca PNL si PD depasesc momentul actual, o alianta intre cele doua partide si UDMR ar fi o solutie viabila. Hunor Kelemen a apreciat ca majoritatea partidelor nu doresc alegerile anticipate si, deci, nici motiunea nu va trece, iar acest Guvern va merge mai departe. Reamintim ca Hunor a remarcat, la inceputul consultarilor cu presedintele Traian Basescu, ca UDMR lipseste din propunerea avansata de seful statului pentru formarea unui nou guvern. Parlamentarul i-a reamintit sefului statului ca, in 2004, UDMR a acceptat invitatia de a se alatura la guvernare Aliantei D.A., la vremea respectiva vorbindu-se despre valori comune si interesul national. Kelemen Hunor a afirmat ca formula PNL-PD-PLD, propusa de presedintele Traian Basescu, reface intr-o alta forma Alianta D.A., insa UDMR lipseste din aceasta varianta de constructie guvernamentala. El a precizat ca presedintele UDMR, Marko Bela, nu a putut sa vina la intrevederea cu Traian Basescu, deoarece are o aniversare in familie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.