Presedintele Partidului Romania Mare, senatorul Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o conduce nu va sustine o motiune impotriva guvernului Tariceanu, indiferent de cine o va initia in Parlament.
'Parlamentarii PRM se vor abtine de la votul privind motiunea de cenzura initiata de Partidul Democrat, parasind sala dupa dezbateri', a declarat Vadim Tudor. Liderul PRM a explicat ca decizia a fost luata de conducerea partidului, aceasta fiind 'singura solutie normala', pentru a nu da satisfactie 'vanatorului de capete Traian Basescu si Partidului Democrat', dar si pentru a nu ajunge in situatia de a sprijini un guvern minoritar din care face parte UDMR. Liderul PRM si-a reiterat pozitia fata de formatiunea condusa de Marko Bela, afirmand ca a venit vremea ca 'aceasta uniune culturala si neinregistrata la tribunal, ca partid politic, sa nu mai negocieze viitorul Romaniei'. Vadim Tudor a dat asigurari ca PRM va avea aceeasi pozitie si in cazul in care 'PSD va avea orgoliul sa depuna o alta motiune de cenzura'. 'Nu se va intampla nimic notabil intre cele doua motiuni care sa justifice un alt vot, asa ca atitudinea noastra va fi identica; vom ignora orice motiune care nu isi are o justificare obiectiva, ci doar interese politice si reglari de conturi', a precizat liderul PRM.

Acesta a subliniat ca, si in situatia in care guvernul Tariceanu este slab, nu trebuie sa plece, asa cum se arata in titlul motiunii PD, in orice conditii. In acelasi context, presedintele PRM a declarat ca refuza, pe viitor, 'orice dialog' cu liderul social-democrat Mircea Geoana, dar nu si cu PSD ca partid, aceasta intrucat peremistul nu a considerat normala 'vizita intempestiva si total contrara cu orice uzante diplomatice' a ambasadorului american la Bucuresti, Nicholas Taubman, la sediul central al PSD. Vadim Tudor a precizat insa, ca nu este categoric, antiamerican, pretuind poporul lui George Washington si Abraham Lincoln, dar nu va fi niciodata de acord cu cei care vor calca in picioare interesul national si destinul poporului roman. Despre PSD, Vadim Tudor a spus ca, la fel ca orice partid, are oamenii sai valorosi, cu care va dialoga in continuare, insa, la ora actuala, 'exista chiar si oameni in PSD care nu vorbesc cu Mircea Geoana, ignorandu-l total', si aceasta, crede liderul PRM, pentru ca liderul social-democrat este'cel care a scos PSD din albia sa fireasca si din cursul politic'. 'In frunte cu maruntul si arivistul Geoana, PSD nu numai ca isi pierde statutul de partid de centru-stanga, membru al Internationalei Socialiste, dar risca sa se transforme intr-o veritabila agentura CIA', a afirmat liderul PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.