Atmosfera agitata, vociferari si insulte, ieri, in plenul Parlamentului, reunit cu ocazia citirii motiunii de cenzura initiate de PD si PLD
Prezentarea motiunii a fost la un pas de a fi amanata, prilej pentru democratul Cezar Preda sa-l acuze pe premierul Tariceanu ca se afla in spatele tentativei de tergiversare. Raspunsul lui Tariceanu a venit prompt: "Tu oricum esti un tampit", a spus premierul, potrivit unor martori oculari. "Atunci esti tu un tampit cu toata gasca ta de oligarhi", ar fi replicat Preda, au aratat participanti la altercatie. In final, motiunea a fost prezentata de liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu.

Citirea motiunii, care ar fi trebuit sa fie o simpla formalitate, a fost precedata de doua ore de dezbateri pe procedura si chiar amanata initial, la propunerea senatorului PRM Gheorghe Funar. El a solicitat Parlamentului sa astepte pana cand Parchetul General va da un raspuns la sesizarea sa privind falsificarea unor semnaturi ale unora dintre initiatorii motiunii. Intr-o prima faza, propunerea lui Funar a fost adoptata cu 46 de voturi "pentru" si nici unul impotriva, in conditiile in care PD s-a abtinut. Imediat, insa presedintele de sedinta, deputatul PRM Lucian Bolcas a identificat o noua problema: lipsa cvorumului necesar de sedinta, motiv pentru care a anulat votul si a cerut sa se verifice prezenta in sala. Deranjat de obstacolul aparut in demersul de amanare, liberalul Puiu Hasotti s-a indreptat spre randurile pedistilor si a inceput sa tipe, spunandu-le ca nici nu este nevoie de cvorum pentru ca documentul sa fie citit. In urma unei consultari cu liderii de grup, Bolcas a decretat si el: citirea motiunii este un act formal pentru care nu este necesara intrunirea cvorumului de sedinta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.