"Eu cred ca a fost o greseala ca Parlamentul sa procedeze mai departe la suspendarea presedintelui in urma unui aviz negativ al Curtii Constitutionale. Acesta este un exemplu de nerespectare a cadrului legal".
Declaratia socanta ii apartine taman presedintelui Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, finul presedintelui PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. Sinceritatea lui Olteanu i-a surprins pe toti cei prezenti ieri la dezbaterea "Reforma constitutionala - necesitate sau constrangere", in conditiile in care pana in prezent Olteanu a fost un sustinator al suspendarii sefului statului. Afirmand ca "nu trebuie sa revizuim Constitutia cap-coada", Bogdan Olteanu a facut o pledoarie a colaborarii intre institutii : "in nici un sistem democratic, separatia puterilor statului nu inseamna necolaborarea intre aceste institutii".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.