Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca subiectul motiunii de cenzura a PD se afla pe ultimul loc al preocuparilor PC si de aceea partidul va decide abia la inceputul saptamanii viitoare, luni, in Biroul Politic, cum vor vota parlamentarii conservatori la motiune.
Ciuca a afirmat ca PD se afla la putere, chiar daca nu se mai afla la guvernare, argumentandu-si declaratia prin faptul ca 'PD are peste 3000 de alesi locali si motiunea de cezura reprezinta o galceava intre cele doua partide, PNL si PD, care au colaborat foarte bine, la un moment dat s-au certat si au incendiat intreaga scena politica, deturnand atentia opiniei publice de la problemele cetatenilor, ale pensionarilor', care ar trebui sa constituie adevaratele preocupari ale guvernului Tariceanu. Bogdan Ciuca a subliniat ca PC nu este interesat de niciun fel de fuziune cu vreun partid politic. 'Preocuparea noastra este pregatirea alegerilor europarlamentare unde dorim obtinerea unui procent de 7% pe liste propri'.

La conferinta de presa a participat si Petru Calian, care a semnat motiunea de cenzura a PD, desi PC nu a luat o decizie in acest sens. El a explicat ca a dorit sa ajute o motiune initiata impotriva guvernului Tariceanu sa ajunga intr-o faza de dezbatere.'Sa treaca guvernul printr-o proba de foc, asa cum a trecut si Traian Basescu si sa sa se stabileasca clar cine sprijina guvernul Tariceanu si cine este in opozitie. Este un demers logic. Nu am gresit cu nimic atata timp cat conducerea PC nu a luat o decizie in acest sens', a adaugat Petru Calian. In schimb, pe o pozitie contrara cu cea a lui Petru Calian s-a aflat deputatul PC Ioan Tundrea. 'Am fost printre cei care au fost ofertati, mi s-a solicitat sa semnez motiunea de cenzura. Nu am semnat-o, nu am inteles ce vor cu aceasta motiune, mai ales ca vor sa faca o motiune impotriva lor, si prin aceasta se victimiza; au facut-o de fiecare data si vor sa fie in permanenta in campanie electorala', a acuzat Tundrea.'Problema ofertarii este foarte prezenta in aceste zile, iar PC a pierdut un deputat: Tudor Constantin. El nu a plecat la PD dezinteresat, ci va candida din partea PD la primaria orasului Calarasi', a sustinut Seres.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.