Liderul Partidului Democrat Emil Boc a afirmat ieri, la finalul sedintei Biroului Permanent National al formatiunii, ca solicitarea vicepresedintelui PSD, Victor Ponta, care a cerut duminica PD-ului sa intervina pe langa Partidul Popular European pentru ca Romaniei sa nu-i fie activata clauza de salvgardare pe justitie, este o solicitare duplicitara.

'Am observat o duplicitate fara precedent a PSD-ului, care se comporta, cand ca un partid de opozitie, cand ca un partid aflat la putere. Declaratiile domnului Ponta sunt de o ambiguitate si de o duplicitate fara precedent. Pe de o parte, acesta cere PD sa intervina in vederea sustinerii ministrului Chiuariu, pe de alta parte, critica ceea ce face domnul Chiuariu. Nu se intelege daca PSD-ul este la putere sau in opozitie', a afirmat Boc. El a adaugat ca daca PSD este in opozitie si critica activitatea ministrului Justitiei, atunci ar trebui sa semneze motiunea de cenzura depusa de PD si sa voteze demiterea actualului guvern, daca nu, atunci sa taca. Boc a spus ca 'punerea de pile nu are ce cauta in Uniunea Europeana. Discutam de fapte concrete care trebuie sa aiba acoperire in credibilitatea Romaniei'. Liderul PD a explicat motivele pentru care o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu este �absolut necesara'.

Boc a declarat ca principalul motiv ar fi acela ca nici premierul si nici ministrii actualului guvern nu mai au credibilitate in randul romanilor. In aceste conditii, a spus Boc, 'daca pentru acest guvern nu exista demnitate politica si demisie, trebuie sa existe mecanisme constitutionale care sa il oblige sa paraseasca aceasta pozitie pe care romanii nu doresc sa o mai aiba'. Presedintele PD a spus ca singura solutie pentru situatia actuala o reprezinta alegerile anticipate care sa genereze un guvern stabil si credibil. El a adaugat ca motiunea de cenzura are rolul de a diferentia partidele din opozitie de cele care sunt la putere. 'Motiunea de cenzura are rolul de a clarifica definitiv cine este la putere si cine in opozitie. Suntem intr-o situatie cu totul aparte cand opozitia este de patru ori mai tare decat guvernul. Avem un guvern ultraminoritar, cu o sustinere slaba', a explicat Boc. Liderul PD a declarat ca 'este regretabil ca marii perdanti ai Referendumului se prezinta in continuare ca mari invingatori ai zilei, ca partide politice care trebuie sa decida viitorul Romaniei'. In acest context, Boc este de parere ca a sosit momentul ca PNL si PSD sa isi asume, in sfarsit, esecul de pe 19 mai. Aceasta, cu atat mai mult cu cat actualul guvern este 'cel mai neperformant si cel mai slab de dupa Revolutia din '89'.

'Guvernul Tariceanu II trebuie, fara echivoc, sa plece pentru ca romanii sa poata avea un guvern care sa ofere credibilitate si stabilitate', a afirmat Emil Boc. In legatura cu greselile procedurale ale PD in demersul depunerii motiunii de cenzura, Boc a anuntat ca liderul grupului parlamentar al PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a fost desemnat de conducerea partidului pentru a initia o ancheta privind neregulile de la strangerea semnaturilor. Liderul democrat a tinut sa adauge faptul ca Radulescu si-a asumat raspunderea pentru incident si va cerceta ce s-a intamplat cu semnatura lui Gheorghe Flutur si va veni cu explicatii clare in BPN.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.