"Eu am avut, de exemplu, ieri doi tipi care stateau in fata si ma urmareau cand ridicam paharul cu apa, cand am scos servieta. Eu nu inteleg de ce trebuie sa admitem aceste lucruri, de ce trebuie sa stea in sala fotografi din astia paparazzi, care sunt... Cineva insa care se ocupa sa stea in studiouri, sa lucreze cu ei. Noi putem sa controlam aceste lucruri, dar, in mod evident, este vorba de munca si, pentru ca nu vrem sa muncim, atunci ii lasam pe ei...", se lamenta nervos Adrian Nastase in 2003 la o sedinta de taina a conducerii PSD."Puteti sa comandati orice doriti. Totul este platit!"Fobia fotografilor si a articolelor de presa incendiare la adresa potentatilor PSD trebuiau sa dispara odata si pentru totdeauna... si atunci s-a cumparat tot ce se putea cumpara. Ultima actiune de acest fel, poate si cea mai desantata, a avut loc luni seara la restaurantul "Pergola" din incinta Mall-ului din Iasi. Cu ajutorul "telefonului rosu", staff-ul de campanie al lui Adrian Nastase a adunat redactorii sefi si directorii celor sapte cotidiene din Iasi si, pe spranceana, cativa corespondenti de presa centrala, pentru un chiolhan ultrasecret la care nu au avut acces nici membrii din esalonul doi al partidului.

"Puteti sa comandati ce doriti. Totul este platit", zambea fericit unul dintre chelnerii restaurantului. Si ziaristii s-au lafait cu cele mai scumpe meniuri...

"Tiger fish + somon" - 598.000 de lei portia, caracatita - 450.000 de lei portia, garnisite cu salate de fructe de mare, cu 250.000 de lei portia. Zeci de sticle de "Jack Daniels" si "Ballantines" la peste 3 milioane de lei sticla au astamparat setea din gatlejurile uscate de-atata scris...Premierul triumfa in sferele inalte ale concretului"Adrian Nastase ne-a spus doar buna seara si s-a asezat la masa lui. Cu Geoana si Gabriel Oprea, sotiile si Ion Solcanu. Noua ni s-a adus ce ne-a poftit inima. Nu ne-au bagat in seama... Dupa ce au terminat masa, au plecat fara sa declare nimic. Au aruncat doar atat: "Ne vedem maine dimineata" si au plecat pe usa. Eu am plecat dupa unu noaptea. A fost meserias, pacat ca n-ai fost!", imi dezvaluia unul dintre colegi ospatul de partid si de stat. La chiolhanul PSD a aparut, foarte tarziu, si Ion Solcanu, despre care zvonurile spuneau ca fusese implicat intr-un accident rutier.

Dupa toate aparentele, unul foarte usor, fara victime, fiind "acoperit" extrem de bine de autoritatile care pareau picate din luna... "Ce accident, dom'le? Nu s-a intamplat nimic. Este aici langa mine domnul Solcanu. Nu a patit nimic. Oricum, dansul are sofer si, daca greseste cineva, acela este soferul, nu domnul Solcanu", declara infrigurat prof. Doru Tompea, seful de campanie al PSD Iasi, speriat de faptul ca aflasem despre incident.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.