Liderul PSD, Mircea Geoana, a inceput seria negocierilor cu partidele printr-o intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu.
Aparitia publica a sefului pesedistilor, de dupa intrevedere, nu a reusit sa ridice ceata de pe hotararea social-democratilor in privinta echilibrului politic spre care se tinde. Singurul lucru cat de cat clar este ca o motiune de cenzura a PD nu va fi votata. in aceasta privinta a fost fara echivoc Victor Ponta, iar Mircea Geoana a declarat ca este "inutil" un astfel de demers, care nu doreste decat sa perpetueze Cabinetul Tariceanu, intrucat nu poate fi depusa decat o motiune de cenzura pe sesiune parlamentara. Declaratia presedintelui PSD starneste uimire, intrucat tot el a afirmat ca partidul pe care il conduce "nu va intra intr-un joc al declansarii alegerilor anticipate". De unde se poate deduce, printr-o logica elementara ca, in concret, prin motiunea de cenzura, PD ar sluji intereselor PSD, ceea ce este de neinchipuit. Pentru ca, mergand mai departe, ar trebui sa ne inchipuim cum Boc & co. isi epuizeaza neuronii incercand sa gaseasca o solutie pentru evitarea anticipatelor si mentinerea lui Tariceanu in functie.

Asa ca ramane o alta varianta plauzibila, si anume ca PD prin motiune vrea sa impinga PSD in alianta cu PNL si in sustinerea guvernului, ca social-democratii au sesizat jocul si inca nu au strategie de aparare. in consecinta trag de timp, lanseaza perdele de fum si mesaje confuze, asemenea celui al lui Geoana cum ca Basescu si cu Tariceanu trebuie sa se inteleaga in privinta sefului guvernului si a majoritatii parlamentare. Peste doua saptamani, in Comitetul Executiv, PSD va lua, obligatoriu, o decizie. S-ar putea insa sa fie prea tarziu, pentru ca, pana atunci, altii actioneaza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.