Liderul PSD sustine ca presedintele ar trebui sa spuna clar ce majoritate prefera, iar premierul trebuie sa gaseasca o solutie prin care sa-si pastreze scaunul
Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu sint persoanele care trebuie sa gaseasca o solutie la actuala criza politica, sustine liderul PSD, Mircea Geoana. "Trebuie ca ambii lideri, conform prerogativelor pe care le au, sa indice in discutiile cu partidele care sint formulele pe care le prefera si modalitatile in care pot sa gaseasca impreuna cu partidele parlamentare, printre care si PSD, o solutie de stabilitate pentru un guvern eficient pina la sfirsitul actualului ciclu politic", a explicat Geoana, dupa o sedinta cu o parte din vicepresedintii PSD.

Geoana le-a si trasat indicatii lui Tariceanu si Basescu. "Primul-ministru are obligatia sa discute cu partidele despre modul in care isi vede supravietuirea propriului guvern, presedintele tarii are obligatia sa indice cu mai multa claritate decit a facut-o la discursul din Parlament - deja sint o mie de interpretari diferite. Pina la urma presedintele Romaniei va trebui, in transparenta, la consultarile cu partidele, sa spuna care ar fi tipul de guvern si de majoritate pe care eventual le-ar prefera", crede seful PSD.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.