Liderul UDMR se declara adeptul politicii pasilor marunti pentru obtinerea dreptului de autonomie pentru comunitatea maghiara.

Deputatul UDMR de Covasna Marton Arpad a declarat, vineri, ca Uniunea continua sa vrea autonomie teritoriala, insa doreste sa o obtina altfel decit cum lupta Uniunea Civica a Maghiarilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi credem ca autonomia Tinutului Secuiesc este o problema foarte importanta, o problema care este sustinuta de majoritatea populatiei maghiare din Secuime si credem intr-adevar ca o conceptie de autonomie bine conturata va duce la o situatie economica mult mai buna a acestei parti a tarii, care, desi nu are statutul de autonomie, este mai tot timpul defavorizata de toate puterile care s-au perindat in aceasta perioada tocmai din cauza existentei acestei majoritati maghiare, de pe urma careia sufera la fel si comunitatea romaneasca din zona", a spus deputatul Marton, seful grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.