Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, a declarat ieri ca un guvern adus de mana de Traian Basescu ar fi votat de conservatori. "Daca Traian Basescu ar veni de mana cu un intreg cabinet si si-ar asuma raspunderea pentru el, noi il vom vota fara probleme", a afirmat Ciuca. Deputatul a mai spus ca indiferent cine va forma guvernul, PC nu va intra la guvernare.

De asemenea, din punctul sau de vedere, singura solutie de reformare a clasei politice este votul uninominal, "despre care Traian Basescu declara in urma cu putin timp ca nu crede in el". Ciuca l-a criticat pe seful statului, acuzandu-l ca la nivel declarativ sustine introducerea votului uninominal, dar, in realitate, doreste alegeri anticipate pe liste, sperand ca Partidul Democrat sa obtina un scor cat mai mare, care sa-i permita sa ocupe cat mai multe locuri in Parlament.

De asemenea, liderul conservator a declarat tot ieri pentru A.M.Press, ca formatiunea din care face parte nu poate fi aprioric pentru sau impotriva unei motiuni de cenzura, fie ca ea este depusa de PD sau de orice alt partid. „Noi suntem un partid de opozitie si ne vom comporta ca atare. Pe de alta parte, nu putem spune ca votam sau nu votam motiunea de cenzura fara ca intai sa o vedem. Ideea e ca, daca o vom vota, nu o vom vota de dragul PD sau din antipatie fata de PNL, la fel cum si daca nu o vom vota, n-o sa actionam pentru ca avem ceva cu PD-ul. Trebuie sa vedem expunerea de motive si abia apoi vom lua o decizie", a spus Ciuca.

Acesta a precizat ca analiza pe care Biroul Politic al Partidului Conservator o va face inainte de a decide daca sprijina sau nu motiunea de cenzura a PD, va cuprinde toate palierele posibile. „Vorbim aici de o analiza politica detaliata, care va merge de la textul propriu-zis al motiunii si pana la consecintele pe care un vot favorabil le va avea asupra vietii politice. Dar, repet, intai de toate, trebuie sa avem textul in fata", a conchis Bogdan Ciuca.