Ion Iliescu in relatia cu presa, dupa 15 ani

"Rolul tau de vipera devine tot mai evident", i-a spus Ion Iliescu redactorului ziarului Adevarul acreditat la PSD, Corina Dragotescu. El i-a cerut imperativ sa-i spuna care sunt sursele care i-au povestit despre sedinta din filiala Dambovita, unde, spune Ion Iliescu, "atmosfera generala nu a fost asta" (articolul relata cum Ion Iliescu a fost intrebat in ce calitate este acolo si ce cauta in prezidiu). Preocuparea lui Ion Iliescu fata de relatarea ziarului Adevarul a trecut si dincolo de usa inchisa a salii de sedinta in care s-a adunat grupul senatorial, ca la fiecare inceput de saptamana. Iliescu a facut revista presei si a spus ca relatarea ziarului Adevarul de la Teleorman a fost corecta, dar nu si cea de la Dambovita, unde redactorul nu a fost prezent. Supararea viitorului presedinte al PSD nu s-a consumat nici dupa acest al doilea moment. Al treilea episod a avut loc pe culoar, in urmatorul dialog, care a debutat prin gestul bine cunoscut facut de Ion Iliescu de a-si lua adversarul de cot inainte de a incepe discutia:

I.I. - Sa stii ca dl. senator Novolan, senator de Dambovita, a ramas surprins si jignit de materialul tau. Cauta-l si cere-ti scuze ca l-ai jignit.
C.D. - Eu n-am scris de dl. senator Novolan.
- Nu, nu, ai scris de o intalnire la care a fost, si el cunoaste spiritul de acolo.
- Da' spiritul de la Botosani cum a fost?
- Nu stiu. Acolo n-am fost, nu cunosc. Daca ai fost acolo, poate ca ai vazut.
- Am fost acolo si am scris in acelasi articol.
- Bun, foarte bine, dar nu-i acelasi lucru atunci.
- Noi mai scriem si folosind surse. Altadata va convenea cand gaseati ca o idee va foloseste. De asta data, nu.
- Nu ma deranjeaza absolut nimic. Dar, repet, la Teleorman a fost bine, nu?
- Nu stiu, dv. spuneti, ca vad ca dv. sunteti cenzorul meu. Eu nu ma pronunt.
- Nu, relatarea a fost corecta...
- Multumesc, domnule presedinte...
- ... Pentru ca ai putut sa urmaresti direct intreaga desfasurare. Si asa o sa procedam intotdeauna. Cel mai bine e sa stea oamenii sa asculte. Au posibilitatea sa fie corecti.
- Nu inteleg de ce va suparati. Pana la urma, pozitia dv. e atat de sigura, incat nu cred ca o influenteaza ceea ce scrie un ziarist.
- Nu, pe mine m-a surprins ca, nefiind acolo, ai facut afirmatii prin care i-ai jignit pe oameni. Iata reactia directa. Au fost 200 de oameni acolo si li s-au atribuit niste pozitii pe care ei nu le au.
- Dv. spuneti ca au fost doar doua-trei voci...
- Nu, adica... Dar in orice adunare sunt oameni....
- Deci negati faptul ca cineva s-a ridicat si v-a intrebat...
- A, nici vorba, nici vorba. Au fost si-ntr-o parte, si-n alta. Spiritul nostru a fost discutia deschisa.
- Dar ati fost intrebat ce cautati in prezidiu?
- Ei, cum o sa fiu intrebat asa ceva? asta e un neadevar. Cum pot sa-si permita asa ceva?
(Intervine senatorul Serban Nicolae)
- A spus, domnule presedinte, dar nu in sala, unul dupa colt, intr-o baie, punea intrebari dure. Pe surse putea sa spuna orice.

Pentru memoria d-lui presedinte Iliescu, reamintim ca interventia privind prezenta la prezidiu apartine, conform acelorasi surse pesediste, primarului din Fieni, care a spus ca l-a vazut mereu la prezidiu si a intrebat in ce calitate, iar dl. presedinte a raspuns ca se afla acolo in calitate de presedinte fondator. Primarul din Cornatel a fost cel care a spus ca oamenii s-au adunat acolo ca sa-l asculte pe Ion Iliescu, pentru ca ei au spus deja ce aveau de spus in adunarile lor. In fine, ceea ce nu s-a scris in relatarea de ieri este faptul ca Ion Iliescu a fost intrebat ce mesaj transmite tineretului, pentru ca, intr-o sectie de votare unde urna era de sticla, din zece tineri unul vota cu PSD-ul. Ion Iliescu a raspuns ca nu este legal sa fie urne de sticla.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.