Vicepresedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcas, a declarat ieri ziarului nostru ca formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor este deschisa oricaror discutii in vederea formarii unei majoritati stabile in Parlament, care sa poata sustine un nou guvern din care, a afirmat Bolcas, nu este exclus sa faca parte si PRM.

„Purtam discutii - noi nu dorim sa le numim negocieri -, ele se poarta, deocamdata, in cadrul parlamentar si asteptam ca rezultatele acestora sa fie analizate in Birourile Permanente ale partidelor, a afirmat Lucian Bolcas. El a spus ca liderilor PRM le sunt straine „jocurile politicianiste cu privire la formarea unui nou guvern" si au suficienta maturitate politica si moralitatea necesara, de a nu accepta tot felul de compromisuri denigratoare. In cazul unei motiuni, Bolcas a spus ca vor fi analizate trei aspecte. In primul rand, oportunitatea momentului introducerii unei motiuni de cenzura, apoi, continutul acesteia, si in al treilea rand, si acest aspect este cel mai important, ce rezultat va avea aceasta motiune si ce se va intampla dupa ce aceasta motiune ar fi primita si ar cadea guvernul.

Liderul PRM a tinut sa precizeze ca aceste trei teme de gandire sunt valabile si in cazul unei eventuale motiuni de cenzura initiate chiar de PRM. "La aceste lucruri va trebui sa ne gandim chiar daca noi vom initia o astfel de motiune impotriva guvernului Tariceanu", a declarat Bolcas. „Ca partid de opozitie suntem obligati de statutul nostru sa analizam orice motiune de cenzura, fiindca aceasta este expresia parlamentara cea mai pertinenta pentru a-ti arata nemultumirea fata o guvernare sau alta", a sustinut Bolcas, care nu a exclus nici posibilitatea ca PRM sa intre la guvernare, insa nu oricum si nu cu oricine.

„Vom intra la guvernare dar mai intai trebuie sa vedem cine va guverna in cazul in care motiunea reuseste. Avand cele trei elemente de analiza pe care le-am amintit, vom aprecia la momentul respectiv. Decizia apartine Biroului Permanent", a sustinut vicepresedintele PRM.

El a precizat ca la momentul actual nu mai trebuie sa aruncam vina pentru ceea ce s-a intamplat la referendum de la unul la altul. Situatia trebuie depasita iar toate partidele politice trebuie sa raspunda in fata electoratului pentru deciziile pe care le-au luat in ultimele luni. „PD si PNL si-au asumat o raspundere acum doi ani si jumatate si trebuie sa si raspunda pentru perioada guvernarii, asa cum si noi trebuie sa raspundem pentru Opozitie si pentru deciziile luate in Opozitie", a concluzionat deputatul Lucian Bolcas.