Ordin de evacuare a sediului din Baneasa

PSD se va trezi astazi pe cap cu un ordin de evacuare a sediului din Bulevardul Ion Ionescu de la Brad. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Societatea Romaero S.A., cea de la care social-democratii au inchiriat sediul din Baneasa, va cere astazi Tribunalului Bucuresti un ordin de evacuare a fostilor guvernanti din acest imobil. Si aceasta in conditiile in care contractul de inchiriere a sediului, dintre S.C. Romaero S.A. si PSD, a expirat pe 6 octombrie 2004, iar partidul nu isi mai poate prelungi sederea decat daca participa la o licitatie pentru un nou contract de inchiriere sau pentru a cumpara imobilul.

Contractul a expirat pe 6 octombrie

Pe 15 februarie 2005, social-democratii au primit o notificare din partea Romaero S.A., de "eliberare a spatiului" in termen de 30 de zile. Pe care, insa, au ignorat-o. In notificarea adresata de Romaero (societate aflata in subordinea Ministerului Economiei si Comertului) fostului partid de guvernamant pe 15 februarie, se stipuleaza faptul ca PSD nu a dorit sa participe la negocieri directe pentru cumpararea sediului. Si aceasta in conditiile in care, sustin surse din MEC, partidul nu mai poate prelungi contractul de inchiriere. Lasand la o parte acest aspect, PSD nici macar nu si-a mai anuntat intentia de prelungi contractul. "S.C. Romaero a solicitat in nenumarate randuri sa va exprimati intentia de finalizare a negocierilor si de semnare a contractului de vanzare-cumparare, lucru pe care insa, PSD nu a inteles sa-l realizeze pana la expirarea valabilitatii contractului", se arata in notificarea din 15 februarie. Cat priveste cumpararea sediului, partidul nu s-a hotarat. Suma imobilului ar putea ajunge la cateva milioane de euro, bani pe care pe care nici PSD, desi in Opozitie, dar deloc sarac, nu si-o poate permite cu usurinta. Usor nu va fi sa cumpere sediul nici daca PSD ar avea acesti bani, pentru ca, potrivit legii, vanzarea imobilului se va face prin licitatie publica.

Sa-l cumpar, sa nu-l cumpar?

Singura solutie a PSD de a mai ramane in sediul din Ion Ionescu de la Brad ar fi sa isi anunte public intentia de a cumpara imobilul. Lucru pe care nu l-a facut inca. Pregatit pentru a raspunde intrebarilor pe acest subiect, vicepresedintele Ion Solcanu, a aparut in conferinta de presa de ieri a PSD inarmat cu un ordin de plata prin care se arata ca fostul partid de guvernamant si-a platit la zi chiria pentru sediul aflat in disputa: in speta, 45 de milioane de lei pentru luna martie. In conditiile in care chiria a fost platita la timp, Solcanu a sustinut ca prelungurea contractului s-a facut de la sine pana la o data neprecizata (sine-die). Reprezenantii MEC sustin insa contrariul. Si anume ca acest contract nu poate fi prelungit, ci doar se poate negocia altul. De aceasta data, prin licitatie, insa. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului, in conditiile in care PSD nu a participat la negocieri pentru realizarea unui nou contract sau pentru cumpararea imobilului, banii pe care i-a dat PSD de la expirarea intelegerii, pe 6 octombrie 2004, au fost platiti in afara contractului legal.

In acest moment nu mai exista nici un contract in vigoare intre PSD si Romaero S.A. care sa arate ca fostul partid de guvernamant foloseste legal sediul. In alta ordine de idei, purtatorul de cuvant al PSD a amintit ieri latura morala a problemei. Corlatean a vorbit despre faptul ca, la vremea cand erau de aceeasi parte a baricadei, liderii PUR au poposit la sediul PSD din Baneasa, "au mancat din aceeasi cutie de pizza" cu social-democratii, au folosit imobilul si nimeni nu le-a cerut nici un ban. Corlatean a facut aceasta declaratie in conditiile in care ministrul Economiei, Codrut Seres, in subordinea caruia se afla Romaero, este si vicepresedinte al PUR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.