UDMR se pregateste pentru intilnirea cu presedintele Traian Basescu de astazi, unde va ridica problema Legii lustratiei, punct agreat si de liderii din teritoriu. Sintem de acord sa ridicam problema legii lustratiei. Noi sintem de acord si ar fi intr-adevar urgenta adoptarea, sa punem punct discutiilor interminabile. Intreaga clasa politica are nevoie de rezolvarea acestei probleme, desi e putin tirziu", a spus Marko Bela, adaugind ca UDMR sustine o lege a lustratiei "cit mai ferma, cit mai clara, cit mai dura".

Pe de alta parte, membrii Uniunii nu sustin nici in ruptul capului votul uninominal, intrucit si-ar pierde reprezentarea in Parlament. In schimb, udemeristii ar agrea votul preferential pe lista sau, si mai bine, un sistem de "compensare". Totodata, liderul maghiarilor, Marko Bela, s-a aratat destul de sceptic fata de posibilitatea modificarii Constitutiei, avind in vedere diferentele de opinie manifestate deja de toate partidele parlamentare pe aceasta tema.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.