Dupa zarva si larma stirnite in PSD de demisiile date public pe post de exemplu pozitiv pentru colegii mai "timizi", supararea s-a domolit iar o parte dintre social-democratii demisionari revin in functii. Este cazul vicepresedintilor Liviu Dragnea si Ion Stan, care s-au prins ca Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Ion Iliescu si ceilalti lideri vizati nu au nicio intentie sa plateasca pentru oala referendumului.

Daca pesedistii din vechiul regat au renuntat la proteste, cei ardeleni ramin fermi pe pozitii, Vasile Puscas si Vasile Dincu demonstrind ca au in comun nu numai prenumele ci si hotarirea de a se tine de cuvint. Ca urmare, cei doi persista in demisiile date din functiile de vicelideri de grup parlamentar, detinute de primul la Camera Deputatilor si de al doilea la Senat.

Mai mult, Dincu considera ca referendumul (organizat din cauza incapatinarii PSD-ului de a merge cu suspendarea pina in pinzele albe) a reprezentat un adevarat "cataclism" pentru fragila noastra democratie mioritica. Fara sa se jeneze sa-si calce colegii de partid pe bataturile deja sensibilizate, Vasile Dincu afirma deschis ca decizia Curtii Constitutionale trebuia respectata de clasa politica - altfel spus PSD trebuia sa se opreasca atunci cind inca se mai putea. Liderul clujean nu-i iarta nici pe partenerii (fosti?) liberali si sustine ca actualul Guvern a dat suficiente motive pentru depunerea unei motiuni de cenzura iar adevarata solutie o constituie "un Guvern transpartinic, de uniune nationala".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.