PRM vrea sa elimine votul pe liste suplimentare. Conform unei propuneri de modificare a legilor electorale initiate de formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor, alegatorii ar urma sa aiba dreptul sa voteze numai in localitatile de domiciliu.

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a explicat acest demers prin faptul ca, in opinia sa, la toate alegerile din anul 1990 pana in prezent rezultatele au fost viciate ca urmare a votului multiplu exprimat "prin asa-zisul turism electoral".

"Pentru a stopa orice viciere a rezultatelor de la alegeri este necesar sa se treaca la dreptul cetatenilor de a vota numai in localitatea de care apartin. In aceste conditii, nu mai trebuie sa ii urmarim pe cei care fac turism electoral si sa dam de lucru Autoritatii Electorale Permanente, nici Parchetului sa-i caute pe cei care au furat la vot", crede Funar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.