Delegatia Permanenta a Partidului Liberal Democrat s-a intrunit ieri pentru a discuta despre strategia formatiunii in perioada urmatoare si despre initierea negocierilor cu alte partide pentru formarea unui pol de centru-dreapta. Membrii delegatiei permanente au decis ca PLD va sprijini orice motiune de cenzura care se va depune impotriva guvernului Tariceanu, aratand ca acesta "este slab profesional, incapabil sa faca fata provocarilor integrarii europene a Romaniei si dependent politic de PSD.

De asemenea in Delegatia Permanenta a fost adoptata o rezolutie, prin care PLD isi declara optiunea pentru alegeri anticipate, ca unica solutie de iesire din actuala criza politica. "Dupa referendum ar fi fost firesc ca guvernul sa demisioneze si sa se organizeze alegeri anticipate parlamentare, dar este limpede pentru noi ca o asemenea solutie nu va fi imbratisata de partidele care au demarat procesul de demitere a presedintelui Traian Basescu - PNL, PSD, PC, PRM si UDMR", a subliniat in acest sens presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali ai partidului, Valeriu Stoica.

In rezolutie se mai arata ca PLD nu va negocia cu partidele care l-au suspendat pe Traian Basescu formarea unei noi majoritati. Liberal-democratii au anuntat ca nu vor intra la guvernare decat intr-o alianta de centru-dreapta, rezultata in urma alegerilor anticipate sau la termen.

Totusi PLD accepta colaborarea cu toate celelalte partide politice parlamentare pe proiectele de lege care vizeaza reformarea clasei politice - introducerea votului uninominal, legea lustratiei si modificarea Constitutiei, propuse de Traian Basescu in campania electorala. Totodata liderii PLD au cerut PNL si UDMR, sa stopeze "presiunile exercitate asupra procurorilor", deoarece au constatat cu ingrijorare existenta unui "atac concertat asupra activitatii Departamentului National Anticoruptie si a Parchetului General, purtat de partide politice care au fost delegitimate de referendumul din 19 mai".

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a explicat ca peledistii au adoptat aceasta rezolutie in contextul in care reformele din Romania sunt blocate si tara noastra este obiectul unor critici din ce in ce mai serioase in interiorul Uniunii Europene. "Conducerea Partidului Liberal Democrat are, la ora actuala, contacte cu membri si sustinatori ai Partidului National Liberal care doresc sa paraseasca partidului, inclusiv parlamentari", a mai anuntat Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.