Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat nemultumirea fata de activitatea ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, si a ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei. Seful Executivului i-a cerut ministrului Agriculturii sa adopte masuri "pro-active" pentru combaterea fenomenului secetei. Premierul a amintit ca Guvernul acorda subventii importante pentru irigatii, iar Ministerul Agriculturii si Ministerul Economiei si Comertului au cazut de acord asupra tarifelor care vor fi practicate de Hidroelectrica si Nuclearelectrica pentru sistemele de irigatii.

Avind in vedere ca "se misca greu lucrurile", premierul le-a solicitat functionarilor Ministerului Agriculturii sa-i convinga pe cei interesati sa se asocieze si sa incheie contracte de irigare. "Sa mearga pe teren intreg aparatul functionaresc al ministerului si sa ii sindicalizeze pe cei care sint in zonele unde exista sistemul de irigatii operational si sa ii convinga sa treaca la treaba, pentru ca, daca vom astepta exclusiv sa vina ploaia din cer, atunci s-ar putea ca anul agricol sa se compromita", a afirmat Tariceanu.

Premierul a criticat si modul in care ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a structurat cele 10.700 de locuri din invatamintul preuniversitar, finantate de la bugetul de stat. "Prima propunere care ne-a prezentat-o (ministrul educatiei) privind structurarea acestor 10.700 de locuri din invatamint trebuie ameliorata, imbunatatita", a subliniat premierul, care a precizat ca au fost consultate in acest caz si asociatiile profesionale din diverse domenii. "Probabil o informatie foarte buna ministerul ar fi avut-o daca ar fi deschis paginile ziarelor si ar fi citit ofertele de munca care sint", a afirmat primul-ministru.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.