Cele trei partide au hotarit sa sustina varianta de vot uninominal propusa de Asociatia Pro Democratia.

Mihai Voicu si Dan Motreanu, din partea PNL, Valentin Iliescu, din partea PD, si Victor Ponta, din partea PSD, au ajuns marti seara la un acord in privinta votului uninominal. Cele trei formatiuni au decis sa sustina varianta de modificare a Legii electorale, propusa de Asociatia Pro Democratia.

Acordul a fost stabilit la sediul Pro Democratia, unde reprezentantii celor trei partide s-au intilnit cu presedintele asociatiei, Cristian Pirvulescu, si cu Marian Muhulet, reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente. De principiu, s-a hotarit ca forma finala a textului de lege sa fie finalizata pina la 1 iunie, cind presedintii celor trei partide vor semna proiectul de lege pentru a-i conferi mai multa greutate politica.

"Este foarte bine ca cele trei partide au ajuns la un consens, pentru ca astfel poate fi asigurata majoritatea atit in Comisia pentru cod electoral, cit si in plenul celor doua Camere ale Parlamentului. La discutiile pe acest subiect sint invitate sa participe si celelalte partide parlamentare", a declarat liberalul Mihai Voicu, presedintele Comisiei parlamentare pentru codul electoral. El sustine ca proiectul va fi depus la Parlament ca initiativa legislativa a parlamentarilor, avind ca semnatari reprezentanti ai tuturor celor trei partide, pentru a fi evitata o eventuala modificare a lui intr-o alta legislatura, cu o alta majoritate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.