PSD este acuzat ca ocupa ilegal sediul din Baneasa, de cinci luni. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a somat PSD sa cumpere sediul, care apartine Romaero, sau sa-l paraseasca.

Liderii PSD au probleme locative. Ministrul umanist al Economiei, Codrut Seres, le-a pus din nou in vedere sa paraseasca sediul central din Baneasa, care apartine Romaero. Desi numai in Bucuresti PSD detine aproximativ 15 sedii, majoritatea inchiriate de la diferite regii ale statului pe sume modice, conducerea partidului nu vrea sa renunte la imobilul din Baneasa acuzind, in schimb, PUR de lipsa de scrupule. La alegerile parlamentare din 2004, PUR a intrat in Parlament pe listele PSD.

"Probabil ca o sa cumparam sediul, daca altfel nu se poate. Nu avem bani, asa ca o sa facem un efort si o sa cerem un imprumut, nu stiu de unde, de la o banca, de undeva. Ce daca a expirat contractul de inchiriere cu Romaero in 2004? Contractul s-a prelungit sine-die pentru ca noi am platit chiria, care parca e de 60 de milioane de lei pe luna. La tot ce am investit aici ar fi ilogic sa ne dea afara. Asta e recunostinta PUR pentru ca l-am bagat in Parlament", a comentat ieri suparat presedintele executiv al PSD, Octav Cozminca. Partidul mai detine un sediu central, in bd. Kiseleff nr. 10.

PSD fie pleaca, fie plateste milioane de dolari

Ministrul Seres afirma simbata ca PSD ocupa ilegal sediul din Baneasa, de cinci luni. "Exista un contract intre Romaero (societate de stat din subordinea Ministerului Economiei) si PSD pentru inchirierea sediului din Baneasa, care a expirat in noiembrie. La jumatatea anului trecut, PSD a cerut un raport de evaluare in virtutea caruia sa cumpere sediul, dar nu s-a mai intimplat nimic dupa aceea", a spus ministrul Economiei.

Codrut Seres afirma ca Romaero a somat Partidul Social Democrat fie sa cumpere sediul, fie sa-l evacueze, dar nu a primit inca nici un raspuns. Un raspuns din partea PSD este asteptat in aceasta saptamina. In varianta in care PSD ar cumpara imobilul, ar trebui sa ofere citeva milioane de dolari, potrivit calculelor lui Seres.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.