PSD nu exclude o colaborare cu PPRM, in masura in care evolutiile din PPRM vor merge in directia democratizarii, a valorilor europene si chiar a ideologiei populare, a declarat, ieri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean (foto). El a apreciat ca nu a exclus o eventuala colaborare avand in vedere ca PSD si PPRM sunt si partide de opozitie. Corlatean a afirmat ca decizia lui Vadim de a se retrage de la presedintia PRM "a surprins pe multa lume la nivelul peisajului politic romanesc", dar ar putea sa aiba "consecinte benefice" din perspectiva unui interes general. El a nuantat, mentionand ca Romania a avut probleme serioase pe relatia externa, pe parcursul mai multor ani, din cauza modului in care PRM, liderul acestui partid si retorica abordata au fost percepute la nivel intern si international.

Pesedistul a apreciat ca, la nivelul spectrului politic romanesc, se resimte nevoia unei reprezentari parlamentare, respectiv a unui partid popular puternic. Exista mai multe partide care marseaza pe acest culoar popular si pe relatia cu Partidul Popular European (PPE) si ramane de vazut ce se va intampla, a adaugat Corlatean. El a fost de parere ca aceasta evolutie democratica a PRM trebuie salutata si incurajata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.