Primarul interimar PD al Capitalei, Razvan Murgeanu, a parasit in toiul discutiilor intilnirea lui Adriean Videanu, candidatul Aliantei pentru Primaria Capitalei, cu alesii bucuresteni ai PNL si PD.

Campania electorala pentru Capitala este programata sa inceapa simbata viitoare, Videanu urmind sa isi prezinte demisia din guvern joi sau cel tirziu vineri. Tot spre sfirsitul saptaminii este asteptat si primul sondaj de opinie al CSOP, comandat de Alianta, de unde va rezulta, dincolo de intentia de vot, si o estimare a intentiei legate de prezenta la vot. Si Videanu, si Ludovic Orban, viceprimarul liberal care este si seful de campanie al Aliantei, au admis faptul ca obiectivul real al campaniei este mobilizarea electoratului, "astfel incit candidatul Aliantei sa cistige din primul tur Primaria Capitalei".

"Trebuie sa demonstram bucurestenilor ca avem potenta si avem idei", a formulat, sintetic, filosofia de campanie a Aliantei primarul liberal al sectorului 6, Cristian Poteras. El a dorit sa readuca discutia in realitatea imediata a campaniei, dupa ce colegul sau de la sectorul 4, Adrian Inimaroiu, vorbise de mari proiecte de investitii in zona de sud a Bucurestiului. Concluzia: trebuie demarate urgent, in toate sectoarele, actiuni ample de curatenie, principala problema pe care o reclama bucurestenii, dupa cum a explicat primarul PNL al sectorului 1, Andrei Chiliman. De altfel, el a fost singurul care a ramas pina la capatul discutiei pe baricade.

Urmind exemplul lui Murgeanu, Inimaroiu a vorbit si a plecat, iar Liviu Negoita, de la sectorul 3, care a venit mai tirziu, s-a retras in spatele salii impreuna cu Poteras. Dintre toti exponentii Aliantei, cea mai dura si cea mai la obiect a fost prefectul Mioara Mantale. Ea si-a criticat politicos colegii pentru ca nu au discutat concret despre campania care nu va dura decit doua saptamini.

De altfel, cu numai o saptamina inainte de debutul aceasta, Ludovic Orban le-a impartit consilierilor prezenti la intilnirea cu candidatul Aliantei un formular de unde sa rezulte in ce zile si la ce ore este fiecare dispus sa participe la campanie. Textul formularului ii invita pe destinatari sa exprime, totodata, si eventuale sugestii de campanie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.