Presedintele formatiunii politice, senatorul Dan Voiculescu, a declarat ca Romania are nevoie de stabilitate politica "si este greu de crezut ca poate avea stabilitate cu Guvernul Tariceanu". "Noi nu am dat in Parlament un vot de incredere Cabinetului Tariceanu, noi suntem partid de opozitie si vom ramane asa pana la alegerile viitoare.

Dupa analiza noastra, Cabinetul Tariceanu va trebui sa faca fata, in urmatoarele doua saptamani, unei motiuni de cenzura in Parlamentul Romaniei, care va fi probabil initiata de PSD. Ca atare, daca nu am sustinut Guvernul acum o luna, este firesc sa votam daca apare o astfel de motiune", a subliniat Voiculescu.

Acesta nu crede ca PC va sustine astfel "jocurile lui Traian Basescu", pentru ca, daca nu va mai exista Guvern, "este posibil sa existe doua nominalizari ale presedintelui, care vor fi respinse". "Si vom merge la alegerile anticipate, nu ne este teama de anticipate, ba chiar credem ca e bine pentru clarificarea scenei politice", a afirmat presedintele conservatorilor.

In acest context, Voiculescu crede ca "daca PSD se va alia cu PD, va cadea in capcana lui Traian Basescu, care vrea sa il distruga pe Calin Popescu Tariceanu. "Maidanezul Traian Basescu este in stare sa faca orice, sa distruga PNL si pe Tariceanu.
E in stare sa se alieze cu oricine si cu noi, numai ca noi nu vrem, pentru a-l lichida pe Tariceanu, dupa aceea, va vedea ce are de facut in continuare", a afirmat liderul PC.

In opinia sa, Traian Basescu "nu da doi bani pe nimeni, nici pe prieteni, nici pe cei apropiati". "Ca atare, este posibila o alianta PSD-PD. Daca PSD cade in aceasta capcana, sa nu uite sa singurul scop este eliminarea domnului Tariceanu si decapitarea PNL", a subliniat Voiculescu.

Cat priveste aliantele de campanie, PSD-PRM, PNL-PSD, Dan Voiculescu le considera „aliante contra-naturii", pentru ca „nu au avut un liant, asa cum erau cei pro-Basescu, care au avut bani de la oligarhii PD, pe care i-au cheltuit eficient". „Am avut un PNL care nu dorea sa se afiseze cu PSD ca sa nu-si piarda electoratul, un PC care nu prea se pricepe la mitinguri si la demonstratii de strada. A iesit o varza din care a profitat Traian Basescu, pe care il rog inca o data sa nu mai vorbeasca in numele poporului roman", a mai spus Voiculescu.