Democratii nu mai cer demisia celor 322 de parlamentari, ci pe cea a primului-ministru si, implicit, alegeri anticipate. Primul care a lansat aceasta ipoteza a fost deputatul PD Cezar Preda.

Acesta a declarat, sambata, la inchiderea urnelor si aflarea rezultatelor inaintate de institutele de sondaj la iesirea de la urne, ca premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa-si dea demisia din fruntea Guvernului.

Ideea a fost reluata si imbunatatita ieri de catre presedintele executiv Adriean Videanu.
In opinia sa, nu doar PNL ar trebui sa treaca in opozitie, ci si UDMR, iar poporul sa decida cine sa ajunga la putere, prin alegeri anticipate. "In momentul de fata, nu intrarea PNL in opozitie este o solutie, ci este oportuna intrarea in opozitie a tuturor celor cinci partide care au sustinut suspendarea presedintelui.

Asta le-a spus electoratul", a precizat Videanu. Liderul democrat a completat ca, in aceste conditii, "ar fi normal" ca electoratul sa decida, prin alegeri anticipate, cine sa ajunga la putere. El a mai spus ca procedura declansarii anticipatelor trebuie sa fie initiata "cat mai repede cu putinta", pe baza unor consultari intre partidele politice.

Afirmatiile vin in contextul in care presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca este dispus sa colaboreze cu orice partid parlamentar pentru sustinerea proiectelor propuse de seful statului, cu exceptia PNL. "Eu, personal, nu ma voi mai aseza niciodata la masa negocierilor alaturi de Tariceanu", a spus, sambata, Emil Boc. De acord cu anticipatele este si PRM.

Daca in campania pentru referendum a fost alaturi de coalitia anti-Basescu, de acum PRM sustine aceeasi idee ca si PD: alegeri parlamentare anticipate. Premierul Tariceanu a declarat, vineri, la Cluj, ca nu va demisiona in cazul in care presedintele va fi sustinut in functie dupa referendum. El a spus ca nu este nicio legatura intre referendum, Guvern si Parlament.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.