Taranistii Remus Opris, Serban Radulescu, Gheorghe Siman, alaturi de mai multi lideri de filiale, au fost exclusi ieri din PNTCD pe motiv ca-l sustin pe Traian Basescu. Decizia a fost luata in cadrul unei sedinte a conducerii partidului si sustinuta vehement de liderii acestuia Marian Milut si Aurelian Pavelescu, care au cerut boicotarea referendumului si au exclus orice colaborare cu PD.

"Eu socotesc ca Marian Milut si Aurelian Pavelescu nu au legitimitatea politica, juridica si nici pe cea morala sa ne excluda. Din nefericire, PNTCD e confiscat de doua persoane care sunt straine de interesele PNTCD", ne-a declarat Opris. Cat priveste motivul acestei decizii el sustine ca o colaborare cu PD este una fireasca, cele doua partide facand parte din aceeasi familie europeana, PPE.

In negocieri cu democratii

De altfel, disidentii taranisti au negociat in ultima vreme cu PD formarea unui puternic partid de dreapta. Remus Opris si Serban Radulescu au avut mai multe intalniri cu democratii Emil Boc, Vasile Blaga si Sorin Frunzaverde pentru a stabili o formula de colaborare.