Actualul lider al PSD, Adrian Nastase, a dezvaluit sambata motivul pentru care refuza sa intre in competitie cu fostul presedinte al Romaniei pentru sefia PSD. "Daca eu as candida si as castiga, un numar de membri de partid ar considera ca se incearca o lovitura de palat si Ion Iliescu fie s-ar retrage, ceea ce ar fi o pierdere electorala, fie ar fi, poate, tentat sa gaseasca o alta solutie in afara partidului. Eu cred ca nu aceasta este calea pentru partid in momentul de fata", a spus Nastase, citat de Mediafax.

El s-a declarat convins ca partidul are "forta necesara pentru a gasi formele de coabitare si, in plus, pentru a adauga si elementele de innoire care sa dea mesajul necesar pentru cei care asteapta de la PSD nu doar cimentarea pe functii ale unor oameni care au fost in partid, lideri, dar si unii care trebuie sa vina acum, de la nivel local, din unele zone mai tinere".
Nastase a mai apreciat ca este necesar ca Ion Iliescu sa fie presedinte al PSD si pentru ca fostul presedinte al Romaniei este "un lider care aduce voturi", fiind singurul care se apropie de modelul liderului de stanga.

El a mai apreciat ca este necesar ca Ion Iliescu sa fie presedinte al PSD si pentru ca fostul sef al statului este "un lider care aduce voturi", fiind singurul care se apropie de modelul liderului de stanga. Adrian Nastase a aratat ca, in prezent, in Romania, foarte multi oameni cred in mesajul transmis de Ion Iliescu, in special cei care "sunt nemultumiti de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani si extrem de nemultumiti de statutul pe care il au". "Eu nu cred intr-o formula prin care PSD devine doar un partid al unui centru-stanga mai liberal care ar risca sa se contureze intr-un partid de 10-15 la suta. Pentru a fi importanti pe scena politica trebuie sa reprezentam in continuare un partid de 30-35 la suta. Aceasta masa critica nu poate fi adusa si generata de un singur lider in momentul de fata. Si de aceea vorbesc despre coabitare si despre lideri complementari si de mesaje complementare", a spus Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.