Presedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, ar fi de acord ca parlamentarii democrati sa voteze o motiune de cenzura impotriva Guvernului initiata de Partidul Social Democrat (PSD).
'Sa dea Dumnezeu sa faca PSD motiune de cenzura', a declarat Emil Boc, miercuri seara, la Realitatea TV, aratand ca acest demers politic ar putea duce la declansarea alegerilor anticipate. 'Desi nu m-am consultat cu colegii, eu personal as sustine aceasta motiune', a spus liderul democrat. Intrebat cu ce partide ar putea sa colaboreze Traian Basescu dupa reintoarcerea la Palatul Cotroceni pentru realizarea prioritatilor sale, Emil Boc a afirmat ca acest lucru se poate face cu formatiunile din Parlament. 'Cu aceste partide care sunt, ca doar nu vin ingerii din cer', a aratat presedintele PD. Liderul democrat a precizat ca PD va reveni la putere prin alegeri, excluzand, pentru legislatura 2004-2008, orice varianta de alianta la guvernare cu PSD. Emil Boc a recunoscut ca PD a crescut in sondajele de opinie datorita presedintelui Traian Basescu, dar a tinut sa sublinieze ca un rol important l-a avut si faptul ca partidul nu a renuntat la angajamentele pe care si le-a luat in campania electorala. Intrebat de ce este mai tot timpul de acord cu presedintele suspendat Traian Basescu, Emil Boc a precizat ca mass-media este cea care a lansat acest 'cliseu Boc-Basescu'.

El a spus ca nu intotdeauna a fost de acord cu seful statului, amintind in acest sens opiniile divergente pe tema autostrazii Transilvania sau majorarea taxei pe valoarea adaugata, masura neagreata de presedintele PD. La randul sau, presedintele executiv PD, Adriean Videanu, a comentat, joi, posibilitatea incheierii unui acord de colaborare intre democrati si PSD, dupa referendumul din 19 mai, considerand ca deocamdata este �prematur� sa se discute despre acest lucru. Adriean Videanu nu a dezmintit o eventualitate colaborare cu PSD sau cu alte partide politice pe temele politice referitoare la elaborarea unei noi Constitutii sau a unui nou Cod electoral.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.