Secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga a declarat ieri pentru A.M.Press ca este suta la suta convins ca Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni dupa 19 mai, si ca asteapta ca partidele politice care au initiat demersul de suspendare a presedintelui, sa isi asume esecul referendumului.
"Referendumul nu are nici cea mai mica sansa sa se finalizeze cu un vot impotriva lui Traian Basescu. Cei care vor pierde referendumul, adica cei care au initiat demersul de suspendare a lui Traian Basescu, vor trebui sa isi asume esecul", a spus Blaga, care a tinut totusi sa precizeze faptul ca nu se asteapta la o demisie din partea lui Mircea Geoana sau a lui Calin Popescu Tariceanu, fiindca "pentru a demisiona trebuie sa fii barbat". Totodata, Vasile Blaga a adaugat ca este "absolut imposibila" o reconciliere cu cei 322 de parlamentari.

"Nu se poate pune problema unei reconcilieri a presedintelui Basescu cu grupul celor 322, care se subtiaza pe zi ce trece", a mai spus democratul. Secretarul general al PD a mai afirmat ca daca Traian Basescu va fi sprijinit de o noua majoritate parlamentara, ar putea sa propuna un nou prim ministru si sa ceara alegeri pentru un nou Parlament.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.