Presedintele executiv al PNG-cd, Dan Pavel a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca astazi va avea loc Conferinta Nationala a formatiunii, in cadrul careia se va adopta prin vot o rezolutie privind strategia si pozitia partidului in campania pentru referendum.
Presedintele PNG, George Becali a declarat insa fara echivoc ca partidul sau ilva sustine pe Traian Basescu."Eu il sustin, pentru ca asa este bine pentru Romania, deoarece, daca va fi demis, tara va cadea pe mana oligarhilor si a comunistilor si nu se stie cand o vom mai putea recupera. Eu nu fac masinatiuni de niciun fel, ci procedez asa cum imi dicteaza mie constiinta si pentru binele tarii",a declarat Becali dupa conferinta. Liderii PNG-CD, Dan Pavel si Catalin Dancu au prezentat ieri, si bilantul vizitei efectuate in SUA.Vicepresedintele responsabil cu relatiile externe al PNG-CD, Catalin Dancu a precizat ca vizita in Statele Unite a avut trei scopuri: "pregatirea vizitei presedintelui Becali care se va desfasura intre 20 si 30 iunie, contacte si discutii cu comunitatile romanesti din strainatate in zona marilor conglomerate americane Chicago-Detroit si New York-Washington si popularizarea doctrinei PNG in diaspora, intalniri cu congressmeni si senatori republicani si democrati si cu importanti reprezentanti ai comunitatii evreiesti din America".

Turneul a inceput la Chicago, unde liderii PNG au avut intalniri cu reprezentantii comunitatii romanesti si ai Bisericii Ortodoxe Romane. Au urmat intalniri cu liderii comunitatilor evreiesti din Brooklyn, in cadrul carora s-a discutat despre retrocedarile proprietatilor evreiesti . La Washington au avut loc discutii in senatul SUA, care au avut ca principal obiectiv cunoasterea statutului, programului si doctrinei PNG-cd si stabilirea de contacte pentru vizita presedintelui Becali. Dancu a anuntat ca la finalul vizitei in America, intre 23-25 iunie, presedintele PNG,George Becali va participa la Festivalul romanilor din Chicago urmand ca, la Detroit, sa tina un discurs in fata membrilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane din SUA si Canada. Vicepresedintele PNG a mai afirmat ca majoritatea romanilor din SUA sunt sustinatori ai presedintelui suspendat, Traian Basescu. In urma discutiilor avute cu reprezentantii comunitatilor romanesti din Chicago, New York, Detroit si Washington, Dancu a precizat ca acestia vor vota impotriva demiterii lui Traian Basescu la referendumul din 19 mai. El a afirmat ca reprezentantii comunitatilor romanesti si-au exprimat nemultumirea fata de numarul insuficient de sectii de votare, organizate de MAE in orasele mari. De asemenea, Pavel a anuntat inceperea unui turneu european al conducerii PNG, in cadrul caruia liderii formatiunii vor avea o serie de discutii cu vicepresedinti ai Partidului Popular European din Italia si cu reprezentanti ai PPE din Franta, Germania si Spania. Miza acestor intalniri o constituie colaborarea in vederea aderarii PNG la Partidul Popular European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.