Prin cererea de revocare din functie a lui Florin Tulus, procuror-sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul DNA, se incearca blocarea unor dosare, atentandu-se la coloana vertebrala a statului de drept: justitia, a declarat marti presedintele PD, Emil Boc.
El a sustinut cã, prin cererea de revocare din functie a lui Þulus, ministrul Justiþiei se descalificã si demonstreazã cã este un slujitor al intereselor unor persoane. Boc acuzã actualul Guvern de blocarea dosarelor penale ale politicienilor si ale oligarhilor, care supun clasa politicã. Boc a anunþat "inceputul sfarsitului independenþei sistemului judiciar din Romania". Ministrul Justiþiei se descalificã, fiind un slujitor al intereselor economice, ºi compromite lupta impotriva corupþiei, stricand imaginea Romaniei, a adãugat Emil Boc. Presdintele PD, Emil Boc, l-a avertizat public pe Tudor Chiuariu, ministrul Justiþiei, "sã nu se joace cu Justiþia, ca si cum ar fi mosia lui". Boc considerã acþiunea de faþã un atac la coloana vertebralã a Justiþiei, calificand-o drept miza inlãturãrii PD de la guvernare si a suspendãrii presedintelui Traian Bãsescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.