In ciuda insistentei PNL, Vacaroiu a anuntat ieri ca subiectul retragerii din Irak nu va fi discutat de CSAT.
PNL nu a reusit mai nimic din ce si-a propus sa realizeze la nivel legislativ cu ajutorul PSD. Legile sigurantei nationale ar putea trece, dar numai in varianta agreata de partidul lui Geoana. Fondul Proprietatea este in pericol sa fie desfiintat. Mai mult decit atit, liberalii nu reusesc sa-si impuna un sef la SIE, asa cum si-ar dori. Acum au emotii si pentru mentinerea sefiei TVR.

Sustinerea Cabinetului Tariceanu declarata de PSD se realizeaza doar dupa ce proiectele liberalilor sint filtrate prin furcile caudine ale unor negocieri dure, social democratii incercind de fapt sa-si impuna in proportie covirsitoare amprenta pe legislatie. Exemplul cel mai elocvent in acest sens il constituie batalia pentru impunerea legilor sigurantei nationale. Marti seara, tehnicienii din PNL si PSD au avut negocieri dure. Surse din PNL au mentionat ca s-a ajuns la un acord cu PSD "platit" cu trei cedari: SPP si STS nu mai trec in subordinea ministerelor, iar preconizata (de catre PNL) autoritate de interceptare ar urma sa aiba doar atributii tehnice, nu si de analiza a datelor obtinute.

Ieri insa, Cristian Diaconescu, negociatorul-sef al PSD, a declarat ca "nu s-a cazut de acord decit asupra faptului obtinerii unui aviz al CSAT pe pachetul legislativ, iar in rest, pozitiile PNL si PSD sint in divergenta".