30 de mii de oameni s-au adunat duminica, la Constanta, la mitingul de sustinere a presedintelui suspendat Traian Basescu. Mii de oameni sunt asteptati pe 9 mai, la Cluj, de la ora 17.00 tot la un miting pro-Basescu. Ca si la Constanta, si la Cluj Basescu va fi prezent. De asemenea, mai multe asociatii romanesti din Canada organizeaza duminica, 13 mai, in fata Consulatului Romaniei de la Montreal, un miting de sustinere a presedintelui.

Din opt judete s-au adunat oamenii la Constanta pentru a-l sustine pe Traian Basescu. Jandarmeria locala a transmis o estimare conform careia aproximativ 30 de mii de oameni au fost in Piata Ovidiu duminica seara. "Am refuzat negocierea cu oligarhia tranzitiei, care ar fi compromis Romania pentru foarte multi ani" si ´´Cei 322 trebuie sa demisioneze dupa referendum´´ au fost ideile principale ale discursului de la Constanta al lui Traian Basescu. A fost suficient ca presedintele sa pronunte numarul parlamentarilor care au votat pentru suspendarea sa. "Hotii!" a strigat multimea aflata la miting. "stiti de ce m-au suspendat?"a intrebat Basescu. "Nu" au raspuns iar, la unison, cei adunati in Piata Ovidiu. Traian Basescu a mentionat ca de trei luni Geoana, Voiculescu, Iliescu, Tariceanu spun ca a incalcat Constitutia, dar nu precizeaza ce articol. Presedintele suspendat a sustinut ca ceea ce spun acesti lideri este o minciuna pe care o propaga si ca, din pacate, gasesc destui sustinatori in mass-media. Alaturi de Basescu s-au aflat liderii PD Emil Boc, Vasile Blaga, Cezar Preda, Anca Boagiu si Elena Udrea, si cei ai PLD - Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei. Nu a lipsit fiica cea mica a presedintelui, Elena, imbracata intr-un tricou inscriptionat cu "NU demiterii presedintelui".

Urmatoarea strigare, la Cluj

Pe 9 mai, de Ziua Europei, Traian Basescu se va afla la Cluj-Napoca pentru a participa la un nou miting unde sunt asteptati mii de oameni.

Filiala PD Timis a anunat deja ca va aduce cel putin o mie de oameni la mitingul pro-Basescu de la Cluj-Napoca. De asemenea, PD Arad a anuntat ca va trimite la Cluj cel putin o mie de oameni, numarul acestora putand ajunge chiar la 1.500, dupa cum a afirmat liderul democrat local, fostul vicepremier Gheorghe Seculici. "Avem pregatite si microbuze si masini mici, exitand mult mai multe persoane interesate sa ne insoteasca pentru a-si arata sprijinul fata de presedinte", a spus Seculici, conform Mediafax.

Nou miting la Montreal

La sfarsitul saptamanii, mai multe asociatii romanesti din Canada se vor aduna pe 13 mai, in fata Consulatului Romaniei de la Montreal, un nou miting de sustinere a presedintelui Basescu. Ieri, romanii din Canada au lansat un apel catre "toate organizatiile romanesti din intreaga lume" ca sa organizeze demonstratii similare in aceeasi zi, peste tot unde exista comunitati romanesti puternice.

Asociatiile romanesti din Canada propun si un slogan, "Basescu la Palat, Parlamentul dizolvat!", considerand ca "parlamentarii care populeaza astazi Parlamentul Romaniei nu mai au sustinerea populatiei si singura modalitate de a solutiona grava criza politica prin care trece tara este organizarea de urgenta de alegeri anticipate".