La finalul Biroului Permant National de ieri, liderul PSD, Mircea Geoana a punctat cateva din subiectele care au fãcut obiectul sedintei.
In primul rand, s-a dat ordin la o mobilizare completa in ceea ce priveste campania si viitoarele mitinguri, care vor avea loc la Sibiu - 9 mai, pentru zona Ardeal si Banat, la Pitesti - 12 mai, la Iasi - 13 mai, un miting de final la Bucuresti - 17 mai. In legãturã cu mitingul de la Bucuresti, liderul social-democrat a subliniat cã sperã sã aibã loc, chiar dacã existã intenþia primarului Adriean Videanu de a-l bloca, prin faptul cã s-ar fi asigurat din timp sã dea autorizaþii pentru toate spaþiile importante din oras pentru tot felul de manifestãri sportive sau concerte. Micea Geoanã s-a declarat optimist in ceea ce priveste votul de la referendum si a precizat cã nu este o luptã impotriva unui om politic care
s-a discreditat, un presedinte "al unei ere apuse", ci pentru democraþie, liberatate, pentru o nouã Romanie si, in acest sens, PSD va veni cu o propunere pentru cum poate arãta viitorul, dupã momentul 19 mai. El si-a exprimat speranþa ca la mitinguri sã participe si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, acesta fiind parte a campaniei social-democrate. La sedinþa BPN s-a stabilit sã se solicite urgentarea legii ANI si, in opinia liderului PSD, aceasta va ajunge in plen miercuri. De asemenea, s-a discutat despre legea votului uninominal si Micea Geoanã a subliniat disponibilitatea social-democraþilor de a merge in intampinarea altor variante, in asa fel incat sã existe un proiect care sã intruneascã o majoritate de voturi.

El a sugerat presedintelui interimar sã convoace partidele la o consultare pe aceastã temã pentru a se ajunge la o formulã de consens pentru ca legea sã poatã fi adoptatã in zilele urmãtoare. Liderul social-democrat a vorbit si despre solicitarea partidului sãu cãtre CNA, de a prezenta un raport cu privire la modul in care a fost redatã campania pentru referendum si "sã-si indeplineascã, cu mai multã vigilenþã, rolul de arbitru echidistant in informarea opiniei publice". In privinþa acuzaþiilor aduse de Adriean Videanu, presedintele PSD a negat cã membrii partidului sãu ar fi avut de-a face cu dispariþia "obiectelor decorative plantate" pe "Aleea 322" din Parcul Tineretului. El a calificat aceste acuzaþii drept o nouã intoxicare, marca PD si a spus ironic, despre Videanu, cã a invãþat de la Traian Bãsescu - "hoþul strigã hoþii". O altã "intoxicare sinistrã", o "perfidie fãrã seamãn" din partea PD si a presedintelui suspendat e consideratã a fi si afirmaþia apãrutã in media despre o asa-zisã intalnire a unor lideri ai PSD cu Alexandr Kondyacov, consultant politic rus. Geoanã a reamintit cã PSD este partidul "care a dus Romania in UE si NATO", in timp ce, in acele momente, "presedintele suspendat Traian Bãsescu se juca cu bãrcuþele". Dupã cum se vede, lupa intre taberele anti ºi pro Bãsescu e abia la inceput.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.