Gheorghe Ciuhandu, presedintele Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD) solicita Camerei Deputatilor, Senatului, Guvernului si Presedintiei promovarea in regim de urgenta a Legii Lustratiei initiata de regretatul deputat PNTCD George Serban, lege care, in lipsa initiatorului ei, nu a mai vazut lumina zilei. Liderul PPCD cere parlamentarilor care doresc sa contribuie la asanarea morala a societatii romanesti sa preia proiectul de lege depus in 27 mai 1999 la Camera Deputatilor si sa il actualizeze astfel incat sa le fie interzisa accederea in orice functii de conducere (politice, administrative etc.) tuturor celor care au contribuit la crimele epocii comuniste, dar si la crimele din perioada imediat urmatoare Revolutiei.

Ciuhandu aminteste, intr-un comunicat de presa, ca se implinesc 15 ani de la nasterea si adoptarea unuia dintre cele mai importante documente ale Romaniei post-revolutionare - Proclamatia de la Timisoara. In acest context, el subliniaza ca in statutul PPCD se regaseste Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, validat si de o rezolutie a Partidului Popular European din februarie 2004, si solicita celorlalte partide care se considera a fi democratice din Romania sa adopte prevederi asemanatoare in statutele lor. Ciuhandu arata ca "cel mai grav lucru, dupa 15 ani, este faptul ca fostii securisti si activisti comunisti nu au fost eliminati din viata publica, ba mai mult decat atat, conduc in continuare destinele tarii". "Societatea romaneasca are dreptul, la 15 ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara, sa fie eliberata de cei care se fac vinovati de cei peste 60 de ani de intuneric in care ne-am zbatut si ne zbatem", apreciaza presedintele PPCD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.