Tinerele sperante din PSD reiau ideea partidului stat care a dus, in parte, la pierderea alegerilor de catre social-democrati. Cu o luna inaintea Congresului Extraordinar al PSD, frustarile inca exista in PSD. Dupa patru ani, in care Nastase a condus partidul, se vorbeste despre faptul ca PSD este inca un partid stat, de tip neocomunist, in care deciziile se iau la centru, fara consultarea plebei. Dupa o perioada indelunga, in ani, in care nu a comentat in nici un fel situatia din partidul care a consacrat-o, deputatul Daciana Sarbu acuza PSD, intr-o emisiune radio de acum doua zile, ca a pus pumnul in gura presei in perioada guvernarii social-democrate, comportandu-se ca un adevarat partid stat. Contactata ieri telefonic, Daciana Sarbu, a declarat ca "PSD s-a comportat ca un adevarat partid-stat uneori, prin incercarea de a controla institutiile statului". "PSD a pus, nu de putine ori, pumnul in gura presei, acestea fiind doua dintre motivele care au dus la pierderea alegerilor", a adaugat Sarbu.

Deputatul PSD a mai spus ca vina pentru aceasta atitudine apartine mai multor lideri din PSD, dar si oamenilor din jurul lui Adrian Nastase. Pe de alta parte, colegul de generatie al Dacianei Sarbu, Victor Ponta, s-a plans ieri, pe aceeasi idee, de faptul ca PSD este un partid foarte birocratic, care seamana cu o institutie de stat din anii '80: raportari, sedinte si rezultate din ce in ce mai slabe. In alta ordine de idei, liderul in functie al PSD, Adrian Nastase declara, la inceputul acestei saptamani, intr-o emisiune televizata, ca, de fapt, in ultimii patru ani, cat a fost el lider, partidul a reusit sa scape de eticheta de partid "criptocomunist". "In 15 ani partidul a trecut de la o structura in devalmasie, amorfa, care a fost FSN, la una care incepea sa se structureze prin delimitare - FDSN, apoi la o formula ce era pana la urma o varianta a frustrarii ideologice - PDSR - pentru ca democratia sociala, conceptul ca atare a aparut datorita faptului ca social-democratia era confiscata de PD", a spus Nastase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.