Parlamentarii PSD de Bistrita vor sa ceara conducerii centrale a partidului sa sustina o motiune simpla impotriva guvernului. Ei doresc sa blocheze modificarea statutului functionarului public, prin care s-ar permite inlocuirea sefilor serviciilor descentralizate. Initiativa lor ar putea fi sustinuta si de organizatia PSD Cluj, al carei presedinte, Ioan Rus, a anuntat ieri ca va avea o atitudine mult mai "dura" in ceea ce priveste schimbarile de la nivelul serviciilor descentralizate. "Am crezut ca se face o schimbare, acceptam ca se face echipa, ca se face alt management, dar ce se intimpla acum afecteaza negativ evolutia comunitatilor locale", a spus Ioan Rus, citat de Mediafax.

Liderii formatiunilor din coalitia aflata la putere s-au declarat de acord, miercuri, cu elaborarea unui act normativ prin care sefii serviciilor descentralizate sa devina manageri (ei au acum statut de functionari publici), iar contractul acestora sa se incheie o data cu cel al guvernului care i-a numit. In cazul in care conducerea centrala a PSD va agrea propunerea filialei Bistrita, cabinetul Tariceanu s-ar putea confrunta cu prima motiune.
Un astfel de demers ar putea da emotii actualei echipe guvernamentale, in conditiile in care majoritatea parlamentara a coalitiei este destul de fragila. Motiunea simpla nu poate conduce la caderea guvernului, dar ea exprima acordul sau dezacordul parlamentarilor fata de chestiunea supusa dezbaterii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.