Calin Popescu Tariceanu s-a exprimat deschis impotriva organizarii alegerilor anticipate, chiar si la toamna.

"Avem nevoie de stabilitate politica pentru a ne putea atinge obiectivele cele mai importante. Obiectivul cel mai important in perioada urmatoare este aderarea la UE. Avem un moment dificil, care inseamna 13 aprilie, cind Parlamentul European va trebui sa-si dea avizul conform prin votul majoritatii membrilor lui", a tinut sa precizeze premierul Tariceanu - tocmai de la Madrid - intreaga procedura pe care o are de urmat Romania la Bruxelles in perioada urmatoare. El a introdus pentru prima data in discutia publica tintele pe care le are de indeplinit Romania, inclusiv in toamna - moment pe care Basescu si unii lideri PD l-au dat ca cel mai potrivit pentru organizarea alegerilor anticipate. "In toamna va exista un al doilea raport de progres pe care Parlamentul European trebuie sa il faca. Prin urmare, din aceasta perspectiva, cred ca avem nevoie sa ne concentram pe realizarea angajamentelor pe care Romania le are in procesul de aderare la UE", si-a continuat argumentatia premierul. In toamna, Comisia Europeana va elabora un raport de monitorizare, de care depinde activarea clauzei de salvgardare, care ar amina cu un an integrarea.

"Atit Comisia, cit si Parlamentul au nevoie sa vada ca in Romania exista stabilitate politica, ca exista un guvern care coordoneaza masinaria astfel incit ea sa functioneze, sa performeze, ca sa ne putem atinge aceste obiective", a comentat Tariceanu, in premiera, insistenta lui Basescu pe acest subiect. El a continuat, spunind ca nu crede "ca exista motive ca sa se aprecieze ca presedintele Basescu ar avea un punct de vedere diferit de cel pe care l-a enuntat cu diferite ocazii", a comentat premierul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.