Guvernul a decis ca in strainatate vor putea fi organizate sectii de votare si in alte localitati decat cea in care isi are sediul misiunea diplomatica sau oficiul consular, cu acordul guvernului din tara respectiva.

"Intentia noastra este sa ii incurajam pe toti romanii sa se prezinte la vot. Decizia luata a fost determinata atat de informatiile pe care le-am primit din partea ambasadelor, dar si ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea unor comunitati de romani privind faptul ca infiintarea unor altor sectii de votare ar fi binevenita", a declarat Ministrul Afacerilor Externe Adrian Cioroianu.

Guvernul a adoptat in acest sens o Ordonanta de urgenta pentru completarea articolului 23 din Legea 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

"Modificarile vin sa asigure desfasurarea in mod corespunzator a referendumului pentru demiterea presedintelui la sectiile de votare din strainatate si accesul la vot a cetatenilor romani care nu sunt in tara la data referendumului", a anuntat Camelia Spataru, Purtatorul de Cuvant al Guvernului.

O buna parte din sectiile de vot suplimentare vor fi la consulate onorifice, a spus Ministrul Afacerilor Externe.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.