Democratii au acuzat ieri Guvernul ca trateaza romanii "cu dubla masura", intrucat limiteaza numarul de sectii de votare pentru cei plecati in strainatate. "

PD isi exprima nedumerirea fata de declaratiile MAE, conform carora pentru romanii din afara granitelor urmau sa fie deschise 180 de sectii de votare, dar numarul acestora va fi mai mic", a spus ieri Anca Boagiu. Ea s-a declarat, de asemenea, nedumerita de faptul ca sectiile de votare erau pregatite pentru eventualele euroalegeri din 13 mai, iar pentru referendumul din 19 mai acestea sunt mai putine. Potrivit lui Boagiu, Guvernul, primul-ministru si ministrul de Externe trateaza romanii cu dubla masura, limitand dreptul celor din afara granitelor la vot.

Ea a citit din Constitutie articolul care prevede ca debilii, alienatii mental si condamnatii sunt singurii care nu au drept de vot. "Sper ca Guvernul Tariceanu nu include in aceasta categorie cetatenii romani din strainatate", a spus Boagiu. In replica, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a dat asigurari ca masurile luate de MSE nu au conotatii politice, iar autoritatile ii incurajeaza pe romanii din afara tarii sa se prezinte in numar cat mai mare la vot.

"Nu stim, la aceasta ora, care este numarul romanilor cu drept de vot din strainatate. Dar am cerut personal situatia sectiilor de votare", a spus Cioroianu. Ambasadele va trebui sa trimita la MAE pana astazi, la ora 10.00, liste cu centre de votare si participanti, ce vor fi publicate pe site-ul institutiei.
Ministrul liberal a adaugat ca, indiferent de solutia pe care o va propune, "este putin probabil sa multumeasca pe toata lumea". Potrivit unor surse citate de Mediafax, presedintele suspendat, Traian Basescu, ar putea participa sambata la mitingurile organizate in Madrid si in Castellon pentru sustinerea sa de catre romanii din Spania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.