Preºedintele executiv al Partidului Liberal Democrat, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, la Baia Mare, ca Mircea Geoana ºi Calin Popescu Tariceanu vor trebui sa plateasca, cu funcþiile pe care le deþin in partidele lor, eºecul referendumului, transmite corespondentul NewsIn.

Flutur a aratat ca referendumul va fi in favoarea preºedintelui suspendat Traian Basescu. ,,Referendumul va fi clar in favoarea lui Traian Basescu. ªi, atunci, cineva va trebui sa plateasca, in primul rand PSD ºi Mircea Geoana, dar ºi Tariceanu. Politic se plateºte prin schimbarea sau demiterea din funcþie de catre propriile partide care vor constata ca in urma acestui demers de suspendare, Geoana ºi Tariceanu sunt marii perdanþi. E o masura previzibila in interiorul acestor partide, dupa referendum", a afirmat Gheorghe Flutur.

El a mai spus ca, pentru a se salva, Mircea Geoana va incerca dupa referendum sa demita Guvernul Tariceanu 2. Deºi vede necesitatea unui guvern stabil ºi, implicit, a necesitaþii organizarii de alegeri anticipate, preºedintele executiv al PLD este convins ca anul acesta nu vom avea parte de anticipate. In ceea ce-l priveºte pe primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, Flutur estimeaza ca acesta va incerca sa amane inca o data organizarea alegerilor europarlamentare, chiar pana in luna decembrie. Pe liberalii democraþi ii intereseaza sa se intoarca Basescu la Cotroceni, sa continue reformele ºi prioritatea prioritaþilor, modificarea Constituþiei, a adaugat Flutur.

"Traian Basescu a fost un susþinator al reformelor, al descentralizarii, al votului uninominal, al modificarii Constituþiei, al luptei impotriva corupþiei, a transparenþei, a condamnarii comunismului. Acestea sunt doar cateva dintre argumentele pe care noi le spunem azi public oamenilor care trebuie sa iasa sambata, 19 mai, la vot ºi sa spuna "NU" demiterii lui Traian Basescu", a declarat preºedintele executiv al PLD.

Pornit de luni, 30 aprilie, la Cluj-Napoca, intr-un turneu naþional prin filiale cu scopul susþinerii preºedintelui Traian Basescu, Flutur a declarat ºi in calitate de ºef de campanie al PLD, ca acþiunile vor fi concertate in colaborare cu Partidul Democrat, urmarind doua obiective importante: mobilizarea populaþiei la vot, pentru a spune "NU" demiterii preºedintelui Basescu, ºi consolidarea miºcarii liberale din þara ºi constituirea polului de dreapta in Romania.

Liberalii democraþi, prin vocea preºedintelui executiv, se declara convinºi de intoarcerea preºedintelui la Cotroceni ºi de eºecul coaliþiei "negre" care l-a suspendat (PSD-PNL-PRM-PC-UDMR). Flutur a precizat ca acþiunile PLD se bazeaza pe "adevar", suspendarea preºedintelui neavand acoperire la Curtea Constituþionala ºi nefiind decat o "rafuiala politica, o razbunare" a membrilor din coaliþia ad-hoc, in care se pot constata chiar "ciudaþenii de mutaþii genetice", gen PRM-UDMR.

"Socotesc ca Traian Basescu este un altfel de preºedinte, dar foarte dorit de romani. Un grup de partide ºi de parlamentari au dorit sa-l scurt-circuiteze ºi sa spuna altceva pentru ca au anumite probleme personale cu Traian Basescu. Nu cred ca trebuie sa suspendam relaþia pe care preºedintele o are cu electoratul ºi cu masa mare de oameni din Romania", a spus Gheorghe Flutur. Acesta afirma ca nu vor exista judeþe in defavoarea preºedintelui, inclusiv in Harghita ºi Covasna, ºi ca Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni, iar "eºecul rasunator al coaliþiei se va lasa cu urmari politice".

Printre alte consecinþe previzibile dupa intoarcerea lui Basescu, vom asista la o reconfigurare a scenei politice, pentru ca cineva va trebui sa raspunda pentru demersurile "neinspirate ºi stangace", la impingerea alegerilor europarlamentare pana in decembrie, iar PSD-ul - "pentru a-ºi salva pielea" - va demite acest guvern minoritar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.