Atat liderii PNL, cat ºi responsabilii partidului pe linie de campanie electorala, in frunte cu Ludovic Orban ºi Dan Motreanu, s-au reunit, ieri, la sediul partidului, in cadrul Biroului Politic pentru a pune la punct detalile organizatorice legate de modul in care va decurge camapania impotriva lui Traian Basescu.

Surse liberale au declarat agenþiei NewsIn ca, in esenþa, campania liberalilor pentru demiterea preºedintelui suspendat se va axa, printre altele, pe modul in care Basescu ar fi protejat afacerile fostului sau consilier Elena Udrea. Potrivit surselor citate, dupa modelul bileþelelor promovate de Udrea, liberalii vor folosi in campanie faptul ca Basescu ar fi intervenit pe langa premeierul Tariceanu, la inceputul mandatului, transmiþandu-i acestuia ca este interesat de RAPPS, Oficiul pentru Migraþia forþelor de Munca ºi ANSVS (Autotitatea Naþionala Santiar-Veterinara). In toate cele trei cazuri este implicata Elena Udrea ºi soþul ei, Dorin Cocoº, despre care presa a scris in repetate randuri ca a facut afaceri cu RAPPS sau au avut interese la OMF ºi ANSVS unde ºi-a promovat oamenii.

Casa din strada Mihaileanu, dosar in care Basescu a fost reprezentat de avocatul Udrea, figureaza ºi ea prin-tre capetele de acuzare ale campaniei PNL, ca ºi bileþelul ALRO sau rezoluþia in cazul Art Construct. O alta componenta a campaniei PNL se va concentra pe ceea ce liberalii considera abuzuri ºi incalcari grave ale Constituþiei comise de Traian Basescu: pornind de la cazul Teodor Atanasiu, fost ministru al apararii ºi mergand pana la mult mai recentul caz al lui Adrian Cioroianu. Liberalii vor readuce in atenþie modul in care Basescu a decis suspendarea din funcþie a fostului ministru Teodor Atanasiu ºi maniera abuziva prin care a refuzat sa il repuna in funcþie, prin decret de revocare a suspendarii, deºi procurorii i-au dat acestuia verdictul de neincepere a urmaririi penale.

La fel ºi in privinþa lui Cioroianu, PNL va invoca decizia Curþii Constituþionale care da caºtig de cauza premierului ºi spune ca preºedintele nu are drept de veto la numirea miniºtrilor. Liberalii, de la miniºtri la parlamentari ºi lideri de filiale, vor face o campanie activa anti-Basescu, unul dintre subiectele acþiunilor electorale fiind "elementele grave de corupþie", a anunþat preºedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu a spus, joi, ca Biroul Politic Central al PNL a decis, fara niciun fel de rezerve, ca "partidul sa se implice activ in campania pentru demiterea preºedintelui", þinand cont ºi de o seama de factori care au stat la baza hotararii liberalilor de a vota pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Tariceanu a mai spus ca unul dintre factorii pentru care liberalii vor susþine o campanie anti-Basescu se refera la faptul ca acesta s-a schimbat ºi nu mai este preºedintele care promitea sa fie in 2004. El a mai spus ca Romania are nevoie de un preºedinte care sa uneasca, nu sa dezbine ºi a spus ca þara nu are nevoie de haos ºi conflicte permanente, aºa cum a facut Traian Basescu timp de doi ani. Al doilea considerent foarte important se refera, potrivit lui Tariceanu, la incalcarile Constituþiei, in condiþiile in care legea fundamentala nu este facultativa, ci trebuie respectata in litera ºi spiritul ei. In context, preºedintele PNL a spus ca Basescu a facut "inovaþii" care au fost sancþionate de Curtea Constituþionala ºi asupra carora cetaþenii vor fi chemaþi sa se pronunþe la referendum.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.