Ordonanta pentru Fondul Proprietatea este proba de foc a aliantei conjuncturale PNL-PSD

PNL a ajuns la mina noilor parteneri de guvernare, PSD, pentru deblocarea situatiei Fondului Proprietatea, aflat in coma de la infiintarea sa. Mai precis, proiectul ordonantei de urgenta care va debloca listarea FP la bursa de valori are nevoie pentru a trece de sprijinul parlamentarilor PSD pentru a trece. Calendarul evocat de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, prevede pentru urmatoarele doua saptamini numirea pe criterii politice a trei noi membri in Consiliul de Supraveghere al FP, apoi adoptarea unor modificari sugerate de celelalte partide, urmind ca, dupa aprobarea proiectului de catre Guvern (pina pe 20 mai), ordonanta sa fie supusa votului Parlamentului, pentru aprobarea acesteia prin lege.

PSD: "O incercare de mituire"

Planurile ministrului Vosganian ar putea fi date peste cap de opozitia ferma manifestata de PSD fata de "constructia speculativa", care este FP, dupa cum o numeste presedintele PSD, Mircea Geoana. Potrivit acestuia, propunerea lui Vosganian de cooptare a membrilor altor partide la conducerea FP este o incercare de "mituire politica", iar o "declaratie formala" de respingere a propunerilor lui Vosganian va fi facuta azi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.