''Razboinicul luminii" a strans la palatul sau activisti, oameni de afaceri si mercenari politici

Gigi Becali se lauda ca a facut din PNG un partid de buzunar, cumparat la pachet, o formatiune politica gata-gata sa castige alegerile. Sondajele de opinie au remarcat cresterea spectaculoasa a liderului PNG si a partidului sau, dar nimeni nu stie cat de solida este aceasta evolutie pe termen mai lung.

Mesajul mesianic al "Principelui din Pipera", noua postura in care se vede Gigi Becali dupa ce a aflat despre opera lui Machiavelli, a prins la o categorie a electoratului impresionata si de gesturile de caritate ale omului de afaceri. in ultimul timp, la palatul "Principelui" de pe aleea Alexandru, a inceput sa se adune o adevarata curte formata din "razboinici", activisti, consilieri politici, strategi, dar si alte personaje care si-au legat destinele de cel al sefului PNG.

Microbistii
Afinitatea cu fotbalul si in special cu tot ce se invarte in jurul Clubului Steaua a reprezentat pentru multi din stufoasa echipa de vicepresedinti ai PNG un adevarat pasaport in alb pentru functii de conducere. Lista stelistilor, prezenti de altfel alaturi de Becali la orice meci al echipei de fotbal, este deschisa chiar de varul sau Virgil. Mana dreapta a "razboinicului luminii" si vicepresedinte de partid, Virgil Becali este portavocea ordinelor transmise de sef. O figura aparte o reprezinta Teia Sponte, unul dintre apropiatii lui Gigi Becali. Pe cei doi ii unesc originea aromana, fotbalul, afacerile imobilare si, mai nou, politica. Fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua SA, Teia Sponte a fost tovarasul de afaceri imobiliare al lui Becali.

in partid, el coordoneaza neoficial tot ce misca in zona Dobrogei. Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, este si el vicepresedinte si conduce filiala aradeana a partidului. Surse din cadrul PNG il dau insa pe picior de plecare spre alte partide, dupa ce Becali nu l-a inclus pe lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare. Consilierea juridica a clubului FC Steaua si talentele in kinetoterapie i-au adus necunoscutei Mariana Dimian un loc in stafful al PNG. Stelist infocat, ex-liderul peremist Corneliu Ciontu i-a servit cu brio sefului PNG, structurand filialele din teritoriu in perioada de debut, fiind recompensat cu un loc de vicepresedinte. Au cochetat sau mai cocheteaza cu ideea de a intra in PNG si alte nume din lumea balonului rotund.

Businessmanii

Mana cereasca s-a dovedit Becali si pentru o serie intreaga de oameni de afaceri. Elena Kassas este presedintele organizatiei de femei a PNG.

Odata cu ea, in curtea PNG au intrat si afacerile familiei Kassas. Elena este actionara si co-actionara impreuna cu sotul ei, Imad, la nu mai putin de cinci societati comerciale din Bucuresti. Numele lor sunt legate de privatizarea Uzinelor Chimice Turda (UCT).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.