PD si PLD nu au facut ieri concurenta social-democratilor. Cele doua formatiuni pro-Basescu au anuntat ca organizeaza mitinguri incepand cu data de 6 mai. Cel mai important se anunta pe 9 mai, la Cluj.

Primarul municipiului, liderul democrat, Emil Boc, a aprobat deja autorizatia pentru intrunirea respectiva si sustine ca se asteapta sa participe peste 15.000 de persoane. "Speram sa fie o manifestare la care clujenii si nu numai, cei din Transilvania care vor dori sa vina, sa spuna un "Nu" categoric demiterii din functie a lui Traian Basescu si un "Nu" pe buletinul de vot la referendumul din 19 mai. Contam pe spiritul civic al clujenilor, al cetateanului care nu doreste ca drepturile lui sa mai fie suspendate dupa 19 mai", a declarat ieri Emil Boc.

El a precizat ca la miting vor fi prezenti, pe langa Traian Basescu, membri PD si PLD din judetele Transilvaniei, dar si reprezentanti ai Partidului Popular European (PPE). Democratii vor organiza mitinguri de sustinere a lui Traian Basescu si in Constanta, Craiova si Iasi. In lipsa unor intruniri de masa, ieri, democratii au actionat punctual. Potrivit Mediafax, PD Cluj a impartit saci cu carbuni pentru clujenii iesiti la iarba verde. Pe saci erau capsate si mesaje de indemn la vot la referendumul din 19 mai si de sustinere a lui Traian Basescu. Presedintele PD a imbracat si un tricou pe care scria "Cetatean suspendat".

Nici liderii PLD nu au stat de pomana. Liderul Gheorghe Flutur s-a intalnit la Oradea cu aproximativ 200 de membri ai filialei Bihor si cu simpatizanti din comunele invecinate. El a apreciat ca "Traian Basescu va obtine minimum 60-65% din voturile care vor fi exprimate la referendumul din 19 mai". Flutur este ceva mai pesimist decat Emil Boc, cel care zilele trecute afirma ca cel putin 80% dintre romani vor vota in favoarea lui Traian Basescu


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.