Presedintele Partidului Liberal Democrat (PLD), Theodor Stolojan, a declarat, sambata, la Slatina, ca in opinia sa atitudinea celor care vor decide sa nu se prezinte la urne la referendumul din 19 mai este una “criminala”, informeazã corespondentul Rompres.
Cu prilejul unei conferinþe de presa, Stolojan si-a reafirmat sprijinul faþã de presedintele suspendat si a explicat ca "este o crima sa nu se voteze impotriva demiterii presedintelui Basescu, singura reduta impotriva mafiei ai a inactivitatii Guvernului impotriva coruptiei". In opinia liderului PLD, presedintele suspendat nu este vinovat de crearea crizei politice. "Pentru mine, lucrurile sunt clare. Traian Bãsescu nu are nicio vinã pentru actuala crizã politicã. Lucrurile s-au acumulat panã s-a ajuns la crizã. Totul are la baza tradarea PNL", a spus Stolojan. El considerã cã a fost afectata si imaginea tarii, deoarece "acum, trimiterile la Romania se fac la fel ca in urmã cu cinci-sase ani, respectiv o þarã din fostul bloc comunist, stat balcanic". Gheorghe Flutur, vicepresedintele PLD a afirmat, in cadrul unei conferinte de presã susþinutã sambãtã, la Iasi, ca atacul declansat de PSD si PNL impotriva lui Traian Bãsescu este unul izvorat din ura faþã de presedinte, informeazã corespondentul Rompres. "Cred cã istoria se repetã. In urmã cu 2.000 de ani a existat un rãzboi intre daci ºi romani, unde caºtigãtorul a fost impãratul Traian. In prezent, existã un rãzboi declanºat de suspendaci pentru scoaterea de pe scena politicã a preºedintelui Bãsescu, unde castigãtor va fi Traian Bãsescu, de data aceasta", a spus Gheorghe Flutur.

Politicianul a explicat cã aceasta se datoreazã faptului cã PSD foloseste un limbaj din ce in ce mai vulgar, pentru cã "europeanul Geoanã s-a tot ofilit, iar din spate apare rictusul lui Iliescu". "Geoanã s-a retras la obarsie, in cetatea din Bãnie, unde a incercat sã facã un miting, dar se vede limpede cã este in cãdere. Ieri, am vãzut cã vorbea prin intermediul panourilor, dar ii atrag atenþia cã nu asta e soluþia. Pot sã spun cã este un rateu total al PSD, iar castigãtor va fi Bãsescu", a spus Gheorghe Flutur. In ce priveste formaþiunea politicã pe care a pãrãsit-o, vicepresedintele PLD a afirmat cã "nadele stangiste aruncate de liberali nu vor prinde partidele din dreapta si centru dreapta". "Din pãcate, cei care reprezintã azi PNL au pierdut dreptul sã scandeze in Piaþa Universitãþii. Ei au ales singuri sã scandeze pe Bulevardul Socialismului", a spus Gheorghe Flutur in cadrul aceleiaºi conferinþe de presã. Vicepresedintele formaþiunii politice nou infiinþate a mai afirmat cã, in campania electoralã, PLD si PD au decis sã colaboreze atat pe plan central, cat si la nivelul fiecãrei filiale. Potrivit acestuia, in campania PLD si PD pentru susþinerea preºedintelui Bãsescu se vor alãtura si reprezentanþi ai societãþii civile, personalitãþi neimplicate politic. "Vom ‘ara’ þara de la nord la sud si de la est la vest, astfel incat sã stricãm jocurile celor care vor demiterea preºedintelui Bãsescu. Noi nu vom avea un slogan, ci un mesaj de campanie pentru cei 322 de parlamentari care l-au suspendat pe presedinte: PLD si Stolojan sunt alãturi de Traian", a declarat Flutur. Domnia sa a menþionat cã aceastã campanie electoralã va fi una activã, in care populaþia este chematã la urne, pentru cã "ne aflãm intr-o perioadã a suspendãrilor si autosuspendãrilor, in care Romania are nevoie de continuarea reformelor, precum ºi de descentralizare". La randul sãu, presedintele Consiliului Reprezentanþilor Nationali ai PLD, Valeriu Stoica, a afirmat ieri, intr-o conferinþã de presã la Targu-Jiu, cã, "dacã nu se va realiza unificarea forþelor de dreapta in timpul necesar pentru a elabora o strategie caºtigãtoare a acestei bãtãlii, riscul este ca in anul 2008 stanga sã vinã la putere, in mod democratic, prin alegeri. ‘’Dacã vom reusi sã construim o mare forta populara, cu o structura federativa, in care sã conservãm identitãþile fiecãrei forþe componente, dar sã creãm cadrul de unificare pentru o duratã mai mare decat aceea a unui ciclu electoral, atunci dreapta va caatiga la toamnã alegerile europarlamentare, in primãvara viitoare alegerile locale, in toamnã alegerile parlamentare si in 2009 pe cele prezidentiale", a concluzionat Stoica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.