Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat sambata, la Sibiu, ca scopul liberalilor este sa il puna pe Traian Basescu in “hainele croite de Constitutie”, ceea ce ar putea insemna pentru presedinte “o cãmasa de forta”, transmite corespondentul Rompres.
"Obiectivul nostru este sã il punem pe Traian Bãsescu in haine care i-au fost croite de Constituþie. Sigur cã, pentru Traian Bãsescu, croiala constituþionalã seamãnã cu o cãmasa de fortã. Numai cã, este obligaþia noastrã de a-l aduce pe Bãsescu atata timp cat va mai fi presedinte, in limita Constituþiei, in limita legii, in limita bunului simþ si in limita respectului forta de cetatenii Romaniei", a spus Orban. Sef de campanie al liberalilor pe durata referendumului, fostul sef de campanie al lui Traian Bãsescu in cursa din 2004, pentru primãria Capitalei, Ludovic Orban l-a acuzat pe presedinte ca este distructiv. "Din pacate, in timp ce marea majoritate a societãþii participã la construcþie, incearca sa faca ceva, sã punã o cãrãmidã, Traian Bãsescu nu stie decat sã demoleze, sã distrugã, sã creeze dezbinare, sã rupã societatea asa cum au fãcut si comunistii cand au inventat dusmanul de clasa", este de parere Ludovic Orban. Vicepresedintele PNL a declarat ca "mai avea putin si il suspecta pe Traian Bãsescu de delir mesianic, cand s-a comparat cu Sfantul Gheorghe". Nu poþi sã spui "eu sunt singurul bun, toþi ceilalþi sunt rãi. Mai aveam puþin si il suspectam de delir mesianic cand s-a comparat cu Sfantul Gheorghe, care se luptã cu nu se stie ce balaur, moguli, oligarhi, mafie. Ma asteptam sã dea numele macar unui singur mafiot, grup de interese, dar nu poate sã facã lucrul acesta, pentru cã ar insemna sã isi dezvãluie propria clientelã politicã", a spus Orban.

Potrivit liberalului, "legea referendumului face extrem de dificilã demiterea unui presedinte, din cauzã cã presupune ca jumãtate plus unu din alegãtorii inscrisi pe listele electorale sã voteze pentru demiterea presedintelui. Probabilitatea de a avea la vot jumãtate plus unu din intreg corpul alegãtorilor este extrem de micã, din acest motiv nu ne facem iluzii." De asemenea, Orban a contestat, sambãtã, fieful electoral al lui Traian Bãsescu, Sibiul, unde acesta a fost ales in 2004, cu un scor record, de peste 70 la sutã. "Oricine se poate inºela. Dacã te iei dupã aparenþe, poþi sã gresesti", a spus Orban. La randul sãu, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comerþ, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, presedinte al filialei Partidului Naþional Liberal (PNL) Satu Mare, considerã cã referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va fi invalidat, din cauza numãrului redus de voturi, transmite corespondentul Rompres. "Pãrerea mea este cã nu se vor intruni cele nouã milioane si ceva de voturi intr-un singur sens pentru ca referendumul sã fie valabil. Cel mai probabil referendumul va fi declarat invalid, nu va fi validat de electorat, si atunci nu pot fi trase decat concluzii, nu vor fi decizii", a opinat Silaghi. Potrivit acestuia, nu existã nicio crizã politicã in Romania, iar dovadã in acest sens este faptul cã summit-ul NATO va avea loc la Bucuresti. "Romania, atata vreme cat are Guvern si functioneazã, nu se aflã in crizã politicã, iar noi suntem in derularea unei proceduri constituþionale. Este criza sfinþiei sale Bãsescu, inconjurat de ingerasii de la PD si PLD. Noi, restul, suntem oligarhi, diavoli, cercetaþi penal, s.a.m.d.", a mai spus Silaghi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.