Liderii PD sunt decisi sa faca tot ceea ce este omeneste posibil pentru a facilita o victorie cat mai lejera a presedintelui suspendat in referendumul din 19 mai. ”Va fi o mobilizare totala!”, sustine unul dintre vicepresedintii partidului, Cezar Preda.
Potrivit acestuia, cea mai eficienta metoda pe care democratii o vor pune in practica este aceea a explicarii catre fiecare cetatean, daca va fi nevoie, a mizei reale a referendumului. Concret, PD a renuntat la varianta unei campanii axate pe mass-media in dauna uneia axata pe discutia directa cu cetateanul. "Alegatorului roman i s-a fãcut o mare nedreptate si acesta trebuie sa mearga la vot si sã indrepte acest urias abuz", a opinat Preda. Tosi mai-marii democrati sunt convinsi de reusita presedintelui suspendat. "In plan politic, cel mai important este sã-l sprijinim pe Traian Bãsescu sã castige referendumul cu 75-80% si sa punem capãt regimului de despot pe care Romania il are in momentul de faþã. Eram obiºnuþi ca in Evul Mediu, sã avem despoþi. Atunci era unul, acum avem 322. Asta este marele necaz", a acuzat Boc, care ºi-a exprimat convingerea cã Traian Bãsescu se va impune cu cel puþin 75-80 la sutã la referendum. La randul sãu, secretarul general al PD, Vasile Blaga, seful de campanie, este chiar mai optimist. Acesta susþine cã 70 la sutã dintre simpatizanþii PSD sunt impotriva demiterii lui Bãsescu.

"Am efectuat diverse analize de campanie ºi foarte multe persoane s-au declarat susþinãtoare ale presedintelui Bãsescu", a adaugat Blaga. In timp ce vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a avertizat dur UDMR pentru poziþia adoptatã in aceastã situaþie, Cezar Preda a opinat cã, mai mult ca sigur, Traian Bãsescu va reveni pe 20 mai la Palatul Cotroceni, situaþie in care parlamentarii care s-au grãbit sã-l execute politic pe acesta vor trebui sã se gandeascã serios la retragere. Toate filialele PD au primit mandat din partea partidului sã foloseascã toatã infrastructura si sã colaboreze strans cu liberal-democraþii, pentru a convinge electoratul sã-l revalideze in funcþie pe Traian Bãsescu. Ieri, liderul Partidului Democrat Olt, senatorul Marin Bobes, a declarat cã soluþia pentru depãsirea actualei crize politice o reprezintã alegerile parlamentare anticipate.
"Doresc alegeri anticipate pentru Parlament. Dupã referendum, existã o sansã sã fiu alãturi de cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea preºedintelui. Posibilitatea de a fi alãturi de ei este aceea de a-mi depune demisia dacã si ei o vor face si a determina, astfel, alegerile anticipate" a declarat senatorul democrat. Bobes a opinat cã tensiunile politice au apãrut in mare mãsurã din "nevoia de relegitimare a parlamentarilor si nu vor fi rezolvate decat prin organizarea de noi alegeri pentru Parlament. Criza nu va fi rezolvatã prin referendum. Seful statului va reveni in funcþie, dar criza politica va continua atata timp cat in Parlament vor rãmane cei care au votat impotriva presedintelui", a conchis Marin Bobes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.