Dumnezeu revine in disputa politica. Principalii actori politici - Traian Basescu si Mircea Geoana - I-au invocat, in ultimele zile, numele din plin. Basescu ne-a reamintit vineri ca el crede in Dumnezeu. Ne-a spus si de ce. Pentru ca, in cariera sa de capitan de nava, a trecut prin situatii "de viata si de moarte" in care a avut un dialog "deschis si sincer" cu divinitatea. Si-n felul asta, presedintele suspendat a ajuns la cei 322 de parlamentari care au votat impotriva sa. Pe cei 322, spune el, "doar Dumnezeu ii iarta", pentru ca Basescu este "doar om". Romanii, adauga el, "ii vor certa" pe cei 322 de parlamentari la vot.

Liderul PSD, Mircea Geoana, il facuse joi pe presedintele suspendat Traian Basescu un "rebut politic". In replica, Basescu a spus vineri ca va ramine un tip politicos. "Asa cum am fost pina in prezent", chiar daca, spune el, "s-a acreditat ideea ca Basescu este cel care jigneste si ataca".

"Scaraotchi si dracusori"

Mircea Geoana a revenit simbata cu referiri la presedintele Basescu. Comentind afirmatiile referitoare la iertarea de catre Dumnezeu a celor 322 de parlamentari, Geoana a spus ca Basescu ar trebui sa se faca exorcist, "pentru a scapa de demonii conflictului pe care ii are in el".