Sondajele au hotarit. PD trebuie sa schimbe strategia si sa inceteze atacurile la adresa PNL si PSD pentru a nu speria electoratul, care ar putea vota impotriva lui Basescu

Liderii PD au avut miercuri seara o intilnire cu Andrei Musetescu, sociolog specialist la CSOP, care le-a prezentat un ultim sondaj, comandat de PD, cu privire la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Potrivit unor surse din PD, in sondaj 58% dintre respondenti sustin ca vor merge sigur la urne. Dintre acestia, aproximativ 60% ar vota impotriva demiterii lui Basescu.

Surse din conducerea PD sustin ca, potrivit datelor sondajului CSOP, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PD ar obtine 34% dintre sufragiile electoratului. PSD s-ar clasa pe locul doi cu aproximativ 20%, fiind urmat de PNG care ar obtine 14%. Cea mai drastica scadere o inregistreaza liberalii, care ar obtine doar jumatate dintre procentele obtinute in 2004 - 9%.

La fel si PRM care, in sondajul PD, abia reuseste sa obtina 7 procente. PLD, partidul lui Theodor Stolojan, reuseste insa sa treaca pragul electoral, fiind cotat cu 5,4%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.